Гърция отива към нови избори. Само ден след вота за

...
Гърция отива към нови избори. Само ден след вота за
Коментари Харесай

След неуспешния вот: Гърция отново отива на нови избори

Гърция отива към нови избори. Само ден след вота за парламент, спечелилите от „ Нова народна власт ” оповестиха, че няма да се опитат да създадат държавно управление, предава Нова.
Прочетете още
Лидерът и сегашен министър председател Кириакос Мицотакис заяви това в деня, в който трябваше да получи мандат от президента. Сега той ще бъде даден на вторите в изборите - обединението „ Сириза ”, само че те надали ще могат да образуват толкоз необятна коалиция.

„ Резултатите от изборите са показателни. Те показват, че „ Нова народна власт ” получава утвърждението на хората да ръководи. Силно и самостоятелно ръководство - това желаеха жителите. По един безспорен и безапелационен метод. Освен това желаеха още нещо - да се движим по пътя на решителните промени допустимо най-бързо ”, сподели Мицотакис.

До това състояние се стигна след изненадващо огромната победа на „ Нова народна власт ”. В прорез с прогнозите, ръководещите побеждават с над 20 % разлика, а единствено шестима депутати не им стигат за болшинство в Народното събрание. На идващите избори се чака друго систематизиране на депутатските места и „ Нова народна власт ” възнамерява да се възползва.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР