Гърция е сред най-слабо подготвените европейски страни за използване на

...
Гърция е сред най-слабо подготвените европейски страни за използване на
Коментари Харесай

Гърция не обича електрическите коли

Гърция е измежду най-слабо квалифицираните европейски страни за потребление на електрически коли, съгласно изследване на холандска компания за лизинг на коли.

Сред 22-те европейски страни, проучени от LeasePlan, Гърция изпреварва класираната на последно място Полша. От друга страна, Норвегия, Холандия, Швеция и Австрия се смятат за най-подготвени.

Финландия, Германия и Португалия означават максимален напредък в поддръжката си за електроавтомобилите.

Гърция има доста стеснен брой публични пунктове за зареждане, единствено 115, от които единствено 6 имат бързи зарядни устройства. В съпоставяне с Холандия - 83 196 места, Германия 37 405 и Франция 34 558. Холандия също има максимален брой пунктове за зареждане на 1000 поданици (4.8), следвани от Норвегия (4.5) и Люксембург (1.9).

Липсата на подготвеност за инфраструктура изяснява най-малко отчасти дребния брой електрически и хибридни коли, които са закупени през първите девет месеца на 2018 г. единствено 231, което е най-ниският брой на изследваните 22 страни на глава от популацията.

Гърция не субсидира придобиването на електрически коли от физически лица или компании и не предлага по-нисък Данък добавена стойност за електрически модели. Също по този начин не съществуват тласъци, както в други страни, нито от локалните, нито от националните управляващи да дават повече точки за зареждане. В Гърция еко колите не заплащат пътен налог. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР