Гърция е обхваната от горски пожари. Корфу стана поредният гръцки

...
Гърция е обхваната от горски пожари. Корфу стана поредният гръцки
Коментари Харесай

Гърция евакуира и остров Корфу заради пожарите

Гърция е обхваната от горски пожари. Корфу стана следващият гръцки остров, издал заповед за евакуация.

Снимки, качени в обществените мрежи, демонстрират пламъци, обхванали северната част на известния най-много измежду английските туристи остров. Нанесени са големи материални вреди, унищожени са вековни гори, има и починали животни.

В потушаването на огъня вземат участие противопожарни екипи от няколко страни, в това число България

Гърция се бори с изпепеляваща горещина. Температурите доближават до 43 градуса по Целзий в столицата Атина и 45 градуса навътре в Централна Гърция. Гръцките управляващи са оповестили най-високата пета категория за заплаха от горски пожари в  огромна част от континентална Гърция, цялата източна част на Централна и Южна Гърция, както и островите Евия и Родос и огромни сектори от югозападната част на страната. Останалите елементи на Гърция са сложени в четвърта категория на риск от пожари.

Вчера към 19 000 души бяха евакуирани от гръцкия остров Родос поради горски пожар, който гори шести следващ ден на три фронта. Министерството на климатичните промени и гражданската отбрана съобщи, че това е най-голямата евакуация поради пожар, случвала се в страната.

Националният празник, който беше плануван за 24 юли, беше анулиран „ предвид на изключителните условия, преобладаващи в страната заради пожарите “, заяви гръцкото президентство.
Посолството на България в Атина настоятелно предлага на българските жители, краткотрайно или непрекъснато пребиваващи в регионите с пожари в Гърция, да наблюдават известията и наложително да извършват всички рекомендации на Министерството на външните работи на Гърция, които са налични на гръцки и британски език. Това оповестяват от посолството на уеб страницата си.
Информация може да бъде получена след попълване и изпращане на електронен формуляр, разполагаем на:

Нуждаещите се от помощ непознати жители могат да се свържат с гръцкото Министерство на външните работи на телефони: +30 2103681730, +30 2103681259 и +30 2103681350, пишат още от посолството.

Източник: БГНЕС/БТА

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР