Гърция е най-честата дестинация на трафик на бременни жени с

...
Гърция е най-честата дестинация на трафик на бременни жени с
Коментари Харесай

Най-често трафикът на бременни българки за продажба на бебе e към Гърция

Гърция е най-честата дестинация на трафик на бременни дами за продажба на новородените им деца. Това заяви Националната комисия за битка с трафика на хора, която с 10-те локални комисии в страната стартираха акция за предварителна защита на този вид закононарушение.

" Съгласно формалните данни на Прокуратурата на Р България въвличането в този тип трафик е много публикувана форма на закононарушение у нас ", осведомят от комисията.

Продажбата на бебета от небогати и изключително обществено изолирани общности в България е все по-често употребен престъпен метод за справяне с бедността. С посредничеството на добре проведени незаконни групи и манипулатори, млади девойки и дами, главно живеещи в условия на последна беднотия и неначетеност, раждат и продават новородените си деца в чужбина.

Броят на пострадалите, свидетелствали в съда, всяка година, е сред 60 и 100 души, само че заради зависимости и боязън доста от потърпевшите дами отхвърлят да сътрудничат на проверяващите органи или се отхвърлят да вземат участие като очевидци в процеса на наказателното произвеждане.

С цел по-широка осведоменост за механизма на закононарушението и следствията от него акцията популяризира особено квалифицирано видео с история за семейство, насила да продаде новороденото си дете.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР