Гърция е готова да посреща туристи при строго спазване на

...
Гърция е готова да посреща туристи при строго спазване на
Коментари Харесай

Гърция отваря приоритетно границата си с България от утре

Гърция е подготвена да посреща туристи при строго съблюдаване на здравните правила. Приоритетно отварят от на следващия ден сухопътната граница с България, която е измежду страните с ниска интензивност на вируса, оповестява БНР.
В последна подготовка за старта на туристическия сезон са сезонните хотели в Гърция, които от на следващия ден одобряват първите си туристи. Хотелите отварят порти след инспекция и позволение от здравните управляващи. На входа на всеки туристически комплекс наложително се слага документ, че са взети всички защитни ограничения според здравните условия. Хотелите оферират по-ниски цени за пакет престой повече от седмица, оповестяват туроператорите.
Летищата в Атина и Солун също са подготвени за посрещане на първите полети с туристи. Безпрецедентни са ограниченията за обществена отдалеченост. Туристите на летищата ще се посрещат от медицински екипи, като идващите от страни с към момента висок предел на заразяемост ще се тестват на летището.
България е измежду предпочитаните страни за влизане в Гърция без тест и карантина. От сухопътните граници Гърция отваря за свободно придвижване от на следващия ден единствено граничните пунктове с България, оповестяват от Министерството на здравеопазването. Собствениците на къмпинги в Северна Гърция са удовлетворени от резервациите, като главните им клиенти са българи и румънци. " Приоритет на Гърция е сигурността на почиващите ",  заяви от остров Санторини министър председателят Мицотакис.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР