Гърция: 700 пожарникари се борят, за да овладеят огромния пожар

...
Мащабният горски пожар, който унищожи огромни масиви от гора в
Коментари Харесай

Мащабният горски пожар, който унищожи огромни масиви от гора в североизточна Гърция за две седмици, е в процес на спиране, въпреки че стотици пожарникари все още се борят с горящи джобове .

Властите също така предупредиха, че части от страната са изложени на риск от наводнения от силни дъждовни бури, прогнозирани през нощта и във вторник, които могат да представляват особена заплаха за опустошените от пожари райони.

През уикенда бяха изпратени подкрепления за борба с горския пожар в района на Еврос близо до границата с Турция. Смята се, че пожарът е причина за смъртта на 20 души, за които се смята, че са мигранти и бежанци, които наскоро са пресекли границата.

„В момента няма активен фронт в района на Еврос“, каза министърът на гражданската защита на Гърция Василис Кикилиас. „Оставаме нащрек и битката очевидно продължава.“

Пожарът, който избухна на 19 август близо до североизточния град Александруполис и се присъедини към други пожари, образувайки един масивен горски пожар, изгори повече от 93 000 хектара (230 000 акра) земя до неделя, според Службата за управление на извънредни ситуации „Коперник“ на Европейския съюз, което го прави най-големият пожар, ударил държава от ЕС от 2000 г., откакто започнаха да се регистрират.

Десетки пожари избухват всеки ден в цялата страна в продължение на седмици, като противопожарната служба съобщи, че нейните сили са се справили с 82 горски пожара между неделя и понеделник.

С противопожарните сили, напрегнати до краен предел, Гърция призова за помощ други европейски държави и получи стотици пожарникари, както и флотилия от самолети и хеликоптери от целия континент.

РекламаРеклама
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР