Гърци, които предпочитат да се издържат от наеми на имотите

...
Гърци, които предпочитат да се издържат от наеми на имотите
Коментари Харесай

Безработни рентиери от Гърция заселват Банско

Гърци, които избират да се устоят от наеми на парцелите си в южната ни съседка вместо да работят, заселиха Банско. Чужденците, които останали без прехранване всеобщо се настанявали в пустеещи жилища и незавършени хотели, с цел да могат през това време да отдават личните си жилища чартърен, научи „ Монитор “. Според информация от локалните, цяло семейство можело си обезпечи покрив над главата у нас за не повече от 200 лв. на месец, които отивали за наемането на две стаи в Банско, които обаче не са в идеалния център на курортния град.

За същия интервал пък те прибирали най-малко 2000 евро от наем на личното си жилище в Гърция, което давали на туристи. Така с парите от рентата те умерено си живеели у нас, че даже им оставали и пари настрани, които в Гърция другояче щели да похарчат бързо, поради повишаването на живота там.

„ Цяло Банско се изпълни с гърци. Стиснати са. Не влизат заведения, а пазарят чипсове и солети, тъй като в пространствата, които наемат, рядко има кухня, на която да си сготвят. Недружелюбни са, само че все просят цигари. Даже и за това не дават пари “, описа бански магазинер пред „ Монитор “. Мъжът има помещение на основната улица, която води до лифта, и всеки ден ставал очевидец на разходките на гърците из града. Той даже завързал другарство с някои от тях.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР