Гардът Джеръми Лин каза, че решението да напусне китайския Пекин

...
Гардът Джеръми Лин каза, че решението да напусне китайския Пекин
Коментари Харесай

Ще се завърне ли Линсенити в НБА?

Гардът Джеръми Лин сподели, че решението да напусне китайския Пекин Дъкс е било едно от най-трудните, само че е било неизбежно, защото желанието му е още веднъж да се състезава в Националната баскетболна асоциация на Съединени американски щати и Канада.

32-годишният Лин, който направи име с екипа на Ню Йорк Никс, игра през последния сезон в Китайската баскетболна асоциация и оказа помощ на “Пекинските патоци” да доближат до полуфиналите, където отстъпиха на бъдещия първенец Гуандун Саутърн Тайгърс.

Лин, който е от тайванско-американски генезис и е ученик на " Харвард ", реализира по 22,3 точки, 5,7 битки и 5,6 асистенции приблизително на мач с екипа на Пекин Дъкс.

" Това решение в действителност бе най-трудното в живота ми ", декларира баскетболистът във видео, оповестено в китайската обществена мрежа " Вейбо ". " През последните 3-4 седмици не мога да дремя и всяка заран се събуждам сред 4 и 5 часа. Мисля за това непрекъснато. Все още бленувам за НБА и имам още години за игра пред себе си ", изясни гардът, който е един от най-популярните спортисти в Източна Азия и най-много в Китай.

Кариерата на Лин в НБА стартира през 2010 година с екипа на Голдън Стейт Уориърс. През сезон 2011/12 той минава в редиците на Ню Йорк Никс, където се трансформира в любим на публиката и се снабдява с прякора " Линсенити " (заигравка с името му и думата insanity, която на англ. ез. значи полуда - б.р.). Това му обезпечава прекосяване в Хюстън Рокетс и Лос Анджелис Лейкърс, а по-късно кариерата му минава през Шарлот Хорнетс, Бруклин Нетс и Атланта Хоукс, преди през сезон 2018/19 да се озове в състава на Торонто Раптърс, с който завоюва купата.

В НБА Лин има 505 мача с по 11,6 точки, 2,8 битки и 4,3 асистенции приблизително на дуел.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР