Гаранцията на ремонта на ул. „Граф Игнатиев, площадите „Славейков, „Гарибалди

...
Гаранцията на ремонта на ул. „Граф Игнатиев, площадите „Славейков, „Гарибалди
Коментари Харесай

8 години за отстраняване на всички дефекти на „Граф Игнатиев"

Гаранцията на ремонта на ул. „ Граф Игнатиев ", площадите „ Славейков ", „ Гарибалди " и градината на „ Св. Седмочисленици " е 8 години. През този интервал компанията реализатор има уговорката да отстранява всички недостатъци по осъществената активност. Това съобщи в Столичния общински съвет Малина Едрева, в съвета.

Едрева акцентира, че за първи път кметът на София удържа половината от гаранцията за ремонта в бюджета на Столичната община. Така, по нейните думи, няма никакъв риск, в случай че станат някакви промени, общината да заплаща от личния си бюджет за ремонта.
Ул. " Граф Игнатиев " след дългия ремонт – отстраниха ли дефектите? Последният проблем е с пътека за незрящи, която приключва в стена
Председателят на групата на ГЕРБ в СОС означи, че от самото начало на осъществяване на дейностите контролът от страна на общината, кмета, общинските съветници беше извънредно огромен. Всичко, което е направено, е обвързвано с това да не бъде позволено някой да остане ненаказан за несвършена работа, уточни общинският консултант. Тя посочи, че в тази ситуация отговорността е ясно поета с оптималната глоба, която допуска договорът.
Премахват ограничителите на " Графа " Ще се търсят нови разновидности за обезопасяване на придвижването по улицата
Малина Едрева се съгласи, че има павета, които не са съвършено подредени в една линия. Но съгласно нея това не пречи на придвижването в града. Тя напомни, че планът с пет типа павета на настилките беше определен на конкурс, в който като жури участваха представители на всички национално показани организации, които имат отношение към архитектура и благоустройство.

„ Защо този план беше определен това е различен въпрос. Но не го е избрал кметът или СОС ", сподели Едрева.

Що се отнася до тактилната линия за незрящи, която приключва в постройката на някогашната КТБ на площад „ Гарибалди ", Малина Едрева уточни, че има уверението на проектантите, че линията е координиран с всички условия за слагане на такава маркировка.
След ремонта: Пътеката за незрящи на " Графа ” свършва в стена Ремонтираната улица „ Граф Игнатиев ” беше предадена на Столична община
Маркировката за незрящи е съгласувана с представители на хората в неравностойно състояние. Според проектантите не е нужна смяна. Експертите декларират, че когато такава линия стига до стена, това е несъмнено пространство и води до сигурност. Но не мога да отговоря дали това е по този начин или не, сподели Едрева.

Там, където обаче има недостатъци във фугите, където има счупени плочи и некачествено осъществяване, не във връзка с съвършени линии, изпълнителят ще си свърши работата, сподели Едрева.

Според Николай Стойнев, зам.-председател на СОС и зам.-председател на групата на ГЕРБ, планът за „ Граф Игнатиев " е приключен в период и по тази причина не се дължат неустойки във връзка с закъснение. Санкция е наложена за некачествено осъществяване и открити отклонения, които са в рамките на допустимите за стандартите на осъществяване за такива строителни действия.
Търговци съдят Столична община поради ремонта на ул. „ Граф Игнатиев ” Според бизнеса, удълженият период на реконструкцията е довел до банкрути на търговски обекти
Фугите ще бъдат поддържани по време на тези 8 години и всички открити нередности ще се отстраняват през този интервал.

Припомняме, че ремонтът провокира неодобрение измежду жителите на столицата. Търговците, помещаващи се към ремонтираните пространства, подадоха групов иск против общината поради продължителността на реновацията. Много недоволства имаше и против „ перките ", които бяха сложени като ограничители за пешеходците, само че провокираха многочислени произшествия. Подреждането на паветата и новата настилка провокираха освен неодобрение, само че и стана мотив за основаването на доста мемета в интернет пространството.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР