Гарантираме, че имаме сериозно желание да направим редовно правителство. Нямаме

...
Гарантираме, че имаме сериозно желание да направим редовно правителство. Нямаме
Коментари Харесай

БСП зададе тон на преговорите с ПП: Нямаме намерение да имитираме преговори и да тупаме топката

" Гарантираме, че имаме съществено предпочитание да създадем постоянно държавно управление. Нямаме никакво желание да имитираме договаряния и да тупаме топката, очаквайки избори " - по този начин Корнелия Нинова стартира договарянията с водачите на " Продължаваме промяната " за вероятно сформиране на нов кабинет с мандата на Българска социалистическа партия.

Нинова изиска от Политическа партия да излъчат собствен претендент за министър председател, като съобщи подготвеност Българска социалистическа партия да води договарянията въз основата на контрактуваната с Политическа партия и Демократична България обща стратегия за ръководство.

" Като държавно управление до момента свършихме положителни неща. Оставяме страната във финансова непоклатимост, с стопански напредък и мощна обществена политика. Това не трябва да ни успокоява, тъй като сме загрижени за идващите месеци. Смятаме да поставим старания да съставим постоянен кабинет и да има парламент ", сподели тя.

Премиерът в оставка Кирил Петков участва на срещата дружно с Асен Василев, ръководителя на ПГ на Политическа партия Андрей Гюров и някогашния ръководител на 47 Народно събрание Никола Минчев.

Петков съобщи, че влиза в договарянията от позицията, че България няма потребност от спомагателна рецесия с разпад на Народното събрание и предварителни избори.

Той сложи акцент на това, че обществената политика, която Българска социалистическа партия издига на напред във времето, е невъзможна без пробутване на антикорупционни промени.

" 2-та милиарда тласък за най-уязвимите хора са единствено опция, която можеше да стане действителност, тъй като не ги дадохме на 8-те индивида, които желаеха да ги усвоят ", сподели Петков и уточни, че първата точка в новата стратегия за ръководство е смяната в закона за КПКОНПИ и избирането на Бойко Рашков за ръководител на комисият.а

" Това не е просто политика, а измерител дали ще имаме поръчител, че обществените средства ще отиват при хората ", сподели той, преди срещата с Българска социалистическа партия да бъде закрита за медиите.

Още в понеделник водачът на Българска социалистическа партия отвори вратата за опцията на " Продължаваме промяната " да излъчи претендент за министър-председател.

" Смятаме, че първата по величина партия би трябвало да излъчи претендента за министър председател. Най-трудното ще бъде с Има Такъв Народ - хора, които си размениха такива реплики, да накараме да седнат на една маса и да беседваме за политики и това, което ни чака през есента и зимата ", съобщи Корнелия Нинова.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР