Гара Канфранк в Испания е открита като железопътен център през

...
Гара Канфранк в Испания е открита като железопътен център през
Коментари Харесай

Как една изоставена гара в Испания се превърна в луксозен хотел

Гара " Канфранк " в Испания е открита като железопътен център през 1928 година На церемонията по откриването участват както кралят на Испания, по този начин и президентът на Френската република. Някогашната внушителна испанска гара обаче, в този момент е изоставена и тъне в съсипия. Един план, който целеше да й вдъхне нов живот, възроди гарата като първокласен хотел, написа CNN.

" Канфранк " затваря порти през 1970 година Barcelo Hotel Group се заема с преобразяването й. След години на поправки гара " Канфранк " посрещна първите си посетители през януари 2023 година

Заради граничното си състояние собствеността върху гарата в началото е била споделена сред Франция и Испания. Сега е благосъстоятелност на локалното държавно управление на Арагон в Испания, което работи върху процеса на ремонт на хотела с Barcelo Hotel Group.

Гара " Канфранк " е била значима точка по време на Втората международна война. Преди германците да завладяват община Канфранк, гарата е работила като врата към свободата за някои евреи, които са били преследвани от режима по това време в Германия.
 Историята на първата жп гара в света
Историята на първата жп гара в света

Тя се намира в Европа, само че не в континенталната й част

Шпиони пътуват с трен от Канфранк по пътя, с цел да се причислят към френската опозиция и да предават известия на страните-съюзници.

" Гарата е употребена от съдружниците, които предаваха информация на Франция и Испания посредством шпионска мрежа ", споделя кметът Санчес Моралес през 2017 година

Германците обаче завладяват община Канфранк през ноември 1942 година и я управляват до юни 1944 година Бягството през Канфранк става по-трудно и гарата става място на доста арести.

За да се трансформира в хотел, постройката от 1928 година е трябвало да бъде " приспособена ", с цел да дава отговор на стандартите и лукса на съвременен хотел, без да губи своя исторически темперамент.

Интериорният дизайн на хотела, дело на Мадрид дизайнерско студио ILMIODESIGN, има за цел да донесе чувство за 20-те години на предишния век посредством декора и униформите на личния състав.

Хотелът разполага с 104 стаи, в това число четири жилището. Има уелнес зона с басейн, има и три ресторанта. Това, което в миналото е било чакалня на гарата, в този момент е рецепцията на хотела.

Кметът Санчес Моралес споделя, че " историята на гарата и железопътната среда са пресъздадени посредством атмосферата в целия хотел " и се надява тя да се утвърди като дестинация за доста туристи.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР