Галопиращата инфлация и обедняването на хората - около това се

...
Галопиращата инфлация и обедняването на хората - около това се
Коментари Харесай

Турската телевизия съветва как да си приготвим храна от боклука, защото парите не стигат

Галопиращата инфлация и обедняването на хората - към това се въртят новините, които идват тези дни от Турция. "Инфлацията излиза отвън надзор ", написа в заглавие немският "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг " (ФАЦ), осведоми Bulgaria ON AIR.

В началото на публикацията създателят Андреас Мим обобщава: "Ердоган приготвя Турция за рискова инфлация. Анализаторите се притесняват, че покачването на цените ще доближи 50%, само че все пак страната желязно се придържа към политиката на ниски лихви ".

"На неприятните вести Ердоган реагира по нормалния си метод: с уволнения. От 2019 до момента той е сменил трима ръководители на Централната банка, двама финансови министри и още други високопоставени чиновници ", изброява създателят и споделя за опитите на държавното управление да притегли повече задгранична валута, откакто е изхарчило милиарди долари за стабилизиране на националната валута, написа DW.

В края на публикацията ФАЦ цитира Денис Шен, шеф на берлинската рейтингова организация "Scope ", чиято диагноза гласи: "Многобройни са структурните проблеми: възходящ държавен дълг, лекомислена парична политика, похищения върху независимостта на Централната банка и все по-тясно преплитане сред страната и банките ".

Как се отразява всичко това на турското общество? Турският публицист Исмаил Гюзелсой търси отговор на този въпрос в обстойно есе в "Нойе Цюрхер Цайтунг " (НЦЦ), озаглавено "Турското естествено злополучие ".

Авторът стартира описа си с една преживелица, която просто не може да не помни: на касата в магазина старата жена пред него мощно се смутила, когато касиерът ѝ съобщил какъв брой би трябвало да заплати за петте неща в кошницата си.

"Уморените и тъжни погледи, които виждам по улиците, ми припомнят за огромното земетресение през 1999. Тогава в нашите погледи се беше утаило чувството, че напълно наоколо са починали хиляди хора, беше се утаил ужасът от всичко това и най-много възприятието на безгранична беззащитност ", спомня си с мъка Исмаил Гюзелсой.

Авторът споделя, че по държавната телевизия към този момент излъчвали готварски предписания по какъв начин да си приготвиш ястие от храна, открита на боклука.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР