Галин Стоев, режисьор, носител на Аскеер, ученик на Крикор Азарян

...
Галин Стоев, режисьор, носител на Аскеер, ученик на Крикор Азарян
Коментари Харесай

Танцът Делхи на Галин Стоев с премиера в Народния театър на 1, 2 и 3 декември

Галин Стоев, режисьор, притежател на Аскеер, възпитаник на Крикор Азарян - българинът, който скоро ще оглави театъра в Тулуза, през днешния ден беше посетител в студиото на " Още от деня ". В момента той приготвя пиесата " Танцът Делхи " по Иван Вирипаев - един актуален създател. Спектакълът ще бъде подложен в Народния спектакъл " Иван Вазов ".

Смъртта е доста мощно присъстващ детайл в седемте едноактни пиеси, за които създателят Иван Вирипаев твърди, че са безусловно самостойни и нямат нищо общо между тях, като изключим това, че всички се случват на едно и също място и героите постоянно са едни и същи, описа Стоев.

Аз мисля, че това е една фрагментарна история, която наподобява на ефирен сериал с всичките плюсове и минуси на този формат - тя е бърза, тя е занимателна, тя има огромни обрати, само че най-интересното е, че през този ефирен формат Иван Вирипаев се занимава с концепцията за кармата, условно казано, и за това по какъв начин всеки проиграва ролята на всички останали във всяко друго прераждане, във всяка друга обстановка, във всяка друга сцена. В този смисъл и гибелта участва доста мощно там, както и любовта, както и тематиката за изкуството и дали е допустимо изкуството да алхимизира действителността и да ни направи повече индивиди, в сравнение с сме сега. Всичко е обединено към един танц, който е безусловно магичен и магически и който една от героините извършва и животът на всеки, видял този танц, се е преобърнал коренно, тъй като е схванал неразбираемото. Този танц ние не го виждаме, само че концепцията е, гледайки представлението, да усетим този танц и да се усетим част от него.

Премиерата на „ Танцът Делхи “ е на 1, 2 и 3 декември на Голяма сцена в Народния спектакъл. В спектакъла ще забележим Радена Вълканова, Светлана Янчева, Радина Кърджилова, София Бобчева, Елена Телбис и Владимир Карамазов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР