Галерията за съвременно българско изкуство One gallery отваря вратите на

...
Галерията за съвременно българско изкуство One gallery отваря вратите на
Коментари Харесай

Галерия за съвременно българско изкуство отваря врати в старото кафене България“ в София

Галерията за модерно българско изкуство One gallery отваря вратите на новото си пространство с изложбата Selected. Експозицията може да бъде прегледана от 2 до 29 ноември, оповестяват от галерията. 

В експозицията са включени произведения на Богдан Александров, Венелин Шурелов, Георги Янков, Красен Троански, Rassim, Свилен Стефанов, Петър Георгиев  - Rey и Георги Ружев, показа притежателят и мотор на галерията Десислава Зафирова. 

„ Оставам вярна на убеждението, че изкуството има силата посредством своя език да трансформира съзнанието на хората към рационализиране и израстване. Мисията на галерията е да разпространява и утвърждава тези хрумвания в изкуството, които са отвън национални граници и групови ползи. Усилията ни ще бъдат ориентирани към одобряването на свободата в изкуството като висша полезност “, сподели създателката на One Gallery Десислава Зафирова.



Картина на Петър Георгиев-Рей, с която живеещият в Канада художник взе участие в изложбата в One gallery

Новото изложбено пространство се намира на адреса на офиса на фондация „ Свободни модерни изкуства “ на ул. „ Дякон Игнатий “ 1A. „ Мястото е едно от най-емблематичните средища на културния и политическия живот в столицата преди Първата международна война. Днес остарялото кафене „ България “, което е ситуирано на две равнища, претърпява своята модерна трансформация – трансформира се в изложба за модерно изкуство “, описват от екипа. 

На фотографията горе: Творба на Георги Янков
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР