Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 представя изложба живопис на

...
Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 представя изложба живопис на
Коментари Харесай

Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 открива изложба живопис на Зара Мащенко

Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 показва галерия живопис на Зара Мащенко . Официалното разкриване ще се състои на 28.04.2022 година от 18:30 ч. в Салонната зала на Галерията и ще продължи до 07.05 2022 година /вкл./

Изложбата ще показа на фенове и колекционери 50 бр. творби на авторката: "Обич “, "Съвършенство ", "Празник в душата ", "Нежност ", "Прощавам ти за всичко " и доста други. Всички картини на Зара Мащенко са рисувани с маслени бои и с пръсти. Тя е първата, която вкарва тази техника.

Зара Мащенко е българска художничка, известна като „ Кралицата на цветята “. Родена е на 16 ноември 1936 година в гр. София. Завършва, компетентност „ Балет “, само че ориста ѝ дефинира напълно друго бъдеще. Всичко стартира през 80-те години на XX век в,, в интервала, когато е омъжена за известния съветски кинорежисьор Николай П. Мащенко ( "Пътят към София "). Една заран, след чудноват сън за своята майка, представящ я с картина и запалена свещ в ръка, тя взема решение да пресъздаде видяното.

Всяка творба на авторката е с извънредно чувство за живопис. Платната ѝ приказват за обич, хубост, от време на време и за горест. Картините са психически етюди, разказващи невероятна човешка история. Чрез картините си споделя и своята житейската философия, учредена на доста любов, религия, вяра и добрина.

Художничката има над 5 000 картини. Реализирала е над 70 независими изложения в България и чужбина -, Германия,,,,,,, и други Зара Мащенко умира на 7 февруари 2019 година в дома си в София.

Желаещите да посетят „ Изложба живопис на Зара Мащенко “ могат да го създадат от 28.04.2022 година до 07.05 2022 година включително /вход свободен/ от 12:00 ч. до 18:00 ч. /неделя и понеделник - почивни дни/ в Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 .

Повече информация може да откриете на:
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР