Гала в София се превърна в едно от важните музикални

...
Гала в София се превърна в едно от важните музикални
Коментари Харесай

Теменуга Йончева: Тайната на успеха е да правиш всичко с любов

" Гала в София " се трансформира в едно от значимите музикални събития на 2021 година Звездите Соня Йончева и Пласидо Доминго още веднъж са дружно на сцената, съпровожда Софийската филхармония с диригент Найден Тодоров - избрали са фрагменти от класическия оперен репертоар за първата част - Верди, Пучини, Джордано, Маскани, а във втората - някои по-малко познати у нас фрагменти от сарсеули.

Оперната прима Соня Йончева е фаворитка на публиката по целия свят и това не е пресилено - постоянно взе участие в такива галаконцерти и покорява с харизмата си. А какво да кажем за именития Доминго?! Беше фантазия за мнозина да пристигна отново, откакто обра овациите с първото си идване в София преди 7 години.

Нашата Соня не спря да ни засипва с прелестни вести: Беше звездата на Арена ди Верона в „ Травиата “; върна се в родния си град, с цел да получи званието „ Почетен жител на Пловдив “ за големия принос, който има в популяризирането на българската просвета и на града, а ден по-късно бяха оповестени най-престижните немски награди за звукозапис и по този начин научихме, че Соня Йончева е определена за „ Певица на годината “, тъй като новия й албум „ Прераждане “ е един от най-търсените и обичани на аудиторията тази година.Албумът „ Прераждане “ на Соня Йончева носи особена атмосфера - тук-там доста медитативна, различен път - танцувална. Още по време на концерта с тази стратегия - част от Залцбургския фестивал предходната година, установихме какъв брой добре се вписва, въпреки и много ненадейно, българската национална ария „ Заблеяло ми агънце “ в бароков аранжимент, изработен от лютниста Кито Гато. Този избор на ария демонстрира доста блестящо мощната връзка на певицата със международна популярност с родината и фамилията й. Именно това, както и дребните неща, които остават скрити за публиката, са тематики за диалога с майката на Соня - Теменуга Йончева.
Чуйте изявлението в звуковия файл, където има и откъс от песента " България " по текст и музика на Теменуга Йончева и аранжимент на Румен Бояджиев-син. Записът от концерта " Завръщане " в Пловдив през август 2020 година е възложен извънредно от уредниците на " Гала в София ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР