Гаел Монфис стана отговорен за поредната сензация на Мастърса в

...
Гаел Монфис стана отговорен за поредната сензация на Мастърса в
Коментари Харесай

Обратно сред най-добрите: Монфис изнесе бляскаво тенис шоу и срази Циципас в Торонто!

Гаел Монфис стана виновен за следващата сензация на Мастърса в Торонто. Френският деец можеше да се похвали единствено с една победа през сезона, която реализира след приказен поврат над Себастиан Баез в откриващия кръг на Ролан Гарос. Впоследствие " Ла Монф " трябваше да приключи прибързано присъединяване си в Париж заради травма, само че сега наподобява изцяло здрав и още веднъж играе най-хубавия си тенис, което му разреши да в профил самия Стефанос Циципас - 6:4 6:3.

Шампионът от Лос Кабос изглеждаше като бледа своя сянка в хода на цялата среща и справедливо напуща шампионата още във втория кръг, а 36-годишният тенисист се класира за своя първи осминафинал от предишния август насам, където му следва да премери сили с един всред Себастиан Корда и Александър Вукич.

Световният номер четири се опита да наложи високо движение в самото начало на дуела и първите точки за пробив пред него не закъсняха, единствено че Монфис не трепна и съумя да измъкне подаването си. Непоставеният тенисист стоеше все по-добре на корта с напредването на конфликта и правеше страхотни контра отигравания, които очевидно разклатиха увереността на любимеца.

Бившият номер 6 демонстрираше слисващ демараж и просто Циципас не можеше да откри метод по какъв начин да приключи топката, като грешките зачестиха съществено от неговата ракета и закономерно по-нискоранкираният тенисист осъществя пробив за задатък от 3:2. Впоследствие гъркът имаше опция да осъществя рибрейк в осмия гейм, само че още веднъж не се възползва от шанса си и първата част скоро отиде в актива на Монфис.

Вторият сет пътк започва със мълниеносен пробив в интерес на френския играч, който можеше да позволява съществено количество двойни неточности, единствено че беше безусловно непогрешим от дъното на корта и даже съумя да удвои преднината си, с цел да запише своята 350-та победа в кариерата на твърди кортове.

350th hard court win!
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР