Габрово. Андрей Андреев, ножар в Етнографски музей на открито Етър“,

...
Габрово. Андрей Андреев, ножар в Етнографски музей на открито Етър“,
Коментари Харесай

Габрово: Андрей Андреев представи България на среща в Световната столица на ножарството

Габрово. Андрей Андреев, ножар в Етнографски музей навън „ Етър “, показа страната ни в среща в Световната столица на ножарството. Той бе част от делегация от Габрово, която посети френския град Тиер за присъединяване в огромния фестивал Coutellia, оповестиха от пресцентъра на Етнографски музей навън „ Етър “ . Повече от 200 производители демонстрираха своя продукция, която по мнението на експерти е с доста високо качество и има както битова, по този начин и колекционерска стойност.
Андрей Андреев е единственият български занаятчия, показал страната в Coutellia. Той притегли вниманието на десетките хиляди гости с обичайни за района ножове. На щанда си Андрей Андреев сподели разнообразни типове пастирски ножове, известния „ войнишки нож ”, нетрадиционните за западната аудитория вид „ сойка ”. Майсторът получи признанието на уредниците и се чака към него да бъде отправена лична покана за последващи участия.
Ножари от цяла Европа, Съединени американски щати, Канада, Южна Америка и Япония обичайно вземат присъединяване във фестивала в град Тиер. Особено съществено е наличието на Русия. По време на срещата на международните столици на ножарството се прави значима обмяна на хрумвания за разпространение, запазване и осъвременяване на наследството, обвързвано с ножарския поминък. Габровската делегация бе осведомена с активността на ножарски компании и институции от френския град Тиер.
В неофициалната част от визитата българската делегация имаше опция да се запознае с метода, по който във Франция резервират остарели фабрични здания, в които към този момент не се прави индустриална активност. Покривите се реновират, а пространствата се оставят в достоверния им тип. Паяжините, маслото по машините и даже счупените стъкла не навяват асоциации за запуснатост, а при добра аранжировка и уместно осветяване са чудесни арт-зони, в които могат да се водят неофициални диалози и да се изявяват гении. Едно от условията на уредниците е участниците да дарят свои произведения. Ножовете на Андрей Андреев бяха показани в галерия, показана на ревюто от 17 до 20 май. От специфична презентация посетителите можеха да схванат повече за българската община Габрово, която е част от мрежата креативен градове на ЮНЕСКО.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР