Габриеле Гравина, президент на Италианската футболна федерация, е против създаването

...
Габриеле Гравина, президент на Италианската футболна федерация, е против създаването
Коментари Харесай

Шефът на италианския футбол: Изцяло съм против Суперлигата

Габриеле Гравина, президент на Италианската футболна федерация, е срещу основаването на Европейска Суперлига и се надява да види в Рим " значителен брой " ентусиасти на отсроченото за това лято Европейско състезание. " Изцяло съм срещу такава лига. Корените и териториалната целокупност на нашия свят би трябвало да бъдат непокътнати при всички положения ", безапелационен е 67-годишният Гравина пред " Гадзета дело Спорт ".

В понеделник той би трябвало да бъде избран отново при избор против сегашния президент на аматьорската лига Козимо Сибилия. Габриеле Гравина е отпред на италианската футболна федерация от октомври 2018 година.

" Новата Супер Шампионска лига би трябвало да бъде повода за развиване. Идеята за Суперлига би трябвало да бъде отстранена наложително. УЕФА сигурно няма концепция да пречи на локалните шампионати. Сигурен съм, че може да бъде открито решение за италианския и европейския футбол ", сподели още Гравина.

УЕФА обмисля основаването на Суперлига с тимове, които да бъдат единствено в една група и да играят против 10 разнообразни противника. " Дискусията за европейския шампионат, която организирахме неотдавна, беше позитивна. Надявам се за мачовете в Рим да има значителен брой от последователите на футбола ", безапелационен е Габриеле Гравина.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР