Габриела Димитрова и Янислав Герчев открива българското участие на световното

...
Габриела Димитрова и Янислав Герчев открива българското участие на световното
Коментари Харесай

Габриела Димитрова и Янислав Герчев откриват българското участие на световното първенство по джудо

Габриела Димитрова и Янислав Герчев открива българското присъединяване на международното състезание в Доха, Катар. Схватките и на двамата са в понеделник.

При 52-килограмовите Габриела среща Сита Кадамбоева (Узбекистан), трета на шампионатите от Големия шлем в Анталия и Баку (2023, 2022). Димитрова пък стана пета на Големия шлем в Баку през предходната година.

В тази категория са декларирани 46 състезателки.

Янислав Герчев, троент европейски вицешампион, започва против 20-годишния Георгиос Баларишвили (Кипър), първи на Игрите от английската общественост през 2022 година, при 66-килограмовите. В категорията на българина за оценките ще спорят 55 джудисти.

Във вторник на татамито ще излезе Марк Христов, европейски първенец до 23 година Негов първи противник при 73-килограмовите ще бъде Адам Стодолски (Полша), пети на Големия шлем в Унгария и Анталия през 2022 година В категорията са 55 състезатели.

В сряда Георги Граматиков ще имат тежък противник. Жребият отреди бронзовият медалист от европейското до 23 година да излезе против Саги Муки (Израел), бронзов олимпийски медалист, №1 в света от 2019 година, петкратен победител в шампионати за Големия шлем, в това число и в Тел Авив тази година.

Капитанът на националите Ивайло Иванов ще излезе на татамито в четвъртък. Съперник на европейския вицешампион и участник на две олимпиади ще бъде 21-годишният Анарбек Ишенбаев (Киргизстан), победител на шампионата Азия оупън в Кувайт тази година. В категорията са декларирани 58 състезатели.

Тогава присъединяване си стартира и Лидия Брънчева при 70-килограмовите. Нейна съперничка ще бъде Рейчъл Хавкеш (Израел), победителка на Европейската купа в Рига по-рано през годината.

В петък в надпревата се включва и Борис Георгиев, чийто противник в категория до 100 кг ще бъде Матиас Медсън (Дания), първенец от европейското до 23 година през 2020 година В категорията са 44 джудисти.

Шампионатът стартира през днешния ден с най-леките категории – до 48 кг при дамите и до 60 кг при мъжете, които са без българи.

За шампионата са декларирани 657 състезатели от 99 страни. Надпреварата е и олимпийска подготовка за игрите Париж 2024 и носи максимален брой точки за ранглистата. За първи път след дълга пауза в надпреварата се включат и джудисти от Русия и Беларус, които ще състезават под безпристрастен байрак.

Схватките стартират от 11:00 часа. Финалите са от 18:00 часа.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР