Гъбите са малката мръсна тайна на всяка кухня. Акцентираме върху

...
Гъбите са малката мръсна тайна на всяка кухня. Акцентираме върху
Коментари Харесай

През колко време трябва да сменяте кухненските гъби

Гъбите са „ дребната мръсна загадка ” на всяка кухня. Акцентираме върху думата „ мръсна ”. Всяка гъба бързо се трансформира в комфортен терен за доста и все разнообразни бактерии. В изследване от 2017 година немски откриватели са разкрили до 54 милиарда бактерии на пространствен сантиметър. За благополучие, доста от бактериите са безвредни за хората, само че изследването открива някои разновидности на салмонела и е-коли, които могат да причинят здравословни проблеми. И по този начин, какво можете да извършите, с цел да имате хем чисти съдове, хем здраво здраве?
1. Почиствайте деликатно гъбите си
 Кулинарни хитринки, които ще улеснят живота ви Кулинарни хитринки, които ще улеснят живота ви
Всяка стопанка има свои дребни секрети, които придават на дома й неповторим образ, а на ястията специфичен усет. Предлагаме ви още няколко хи...
Според Министерството на земеделието на Съединени американски щати (USDA), най-хубавият метод да унищожите бактериите в гъбите за многократна приложимост е да ги почистите във вашата микровълнова фурна или съдомиялна машина. Тези уреди унищожават съвсем 100% от бактериите. Ако употребявате микровълнова фурна - намокрете гъбата и я пуснете за една минута. В никакъв случай не поставяйте суха гъба в микровълновата, тъй като може да се възпламени. Като опция можете да почиствате гъбите на горната решетка на съдомиялната машина с включен цикъл на сушене.

2. Изхвърлете ги, преди да замиришат
Изцеждайте гъбите след всяко потребление и ги почиствайте през ден. Макар че това са страхотни привички, подменяйте вашите на всеки две седмици или даже по-рано, в случай че усетите миризма.
 4 съвета при обзавеждането на кухня 4 съвета при обзавеждането на кухня
Кухнята е едно от най-любимите ни пространства вкъщи. Ако прекарвате доста време в нея, сигурно желаете тя да е пра...
3. Използвайте разнообразни гъби и четки
Дори да не сте гермофоби, концепцията да разпространявате всички микроби върху кухненския плот, мислейки си, че го чистите, е ужасна. Затова би трябвало да имате разнообразни гъби за съдове, за плот и четка за шишета.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР