Гъбите са храна, която често забравяме в менюто си, а

...
Гъбите са храна, която често забравяме в менюто си, а
Коментари Харесай

18 г. гъби на ден – 45% по-нисък риск от рак - slava.bg

Гъбите са храна, която постоянно забравяме в менюто си, а непрестанно се потвърждават нови и нови техни положитени качества. На това сме посветили и днешния ни лайфхак.

Изследване на Университета на щата Пенсилвания потвърждава, че 18 грама гъби дневно – една гарнитура или шепичката, нужна за основаване на прелестна чорба от тях, изключително в случай че е бистра, с цел да бъде по-полезна, смъкват риска от рак с 45%. Резултатът от това проучване се е появил като разследване от необикновено продлжителна и обемна работа – 54 години и 19 000 души, които са минали през наблюденията на учените. Особено мощно е позитивното въздействие на гъбите върху рака на гърдата, който през последните години се развива като зараза измежду дамите по света и у нас, само че към този момент нападна и мощния пол. Чудото се дължи на ерготионеина – антиоксидант, който се съдържа н тях.

Понеже споменахме супата и гарнитурата, несъмнено някои от вас ще си кажат – да, да, но не, а термичната обработка? Оказва се, че позитивните свойства на гъбите не се въздействат от температурата, на която ги подлагат.

Учените акцентират, че с цел да можем да се възползваме освен от противораковите, само че и от другите полезностите на този деликатес, добре е да не слагаме сол или да използваме минимално количество от нея.

...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР