Гъбите осигуряват на организма хранителни вещества като витамин D и

...
Гъбите осигуряват на организма хранителни вещества като витамин D и
Коментари Харесай

Гъбите помагат срещу стреса, подобряват хомеостазата, забавят стареенето



Гъбите обезпечават на организма хранителни субстанции като витамин D и микроелементи, без да прибавят калории, мазнини или сол , написа „ Eat This, Not That “.

Според доктор Лаура Бурак, създател на книгата " Отслабване със смутита ", един от главните странични резултати на гъбите е, че те могат да оказват помощ на организма да се приспособява по-добре към напрежението и да се усъвършенства хомеостазата .

" Когато става въпрос за гъби, може да чуете термин като " адаптогени " (лекарства, които покачват устойчивостта на организма към необятен набор от вреди и стрес), което е едно от главните преимущества на медикаментите, чайовете, кафетата и напитките на основата на гъби ", споделя доктор Бурак.

„ Накратко, някои типове гъби могат да оказват помощ на организма ви да се приспособява по-добре към напрежението. "

Според изследване, извършено в Journal of Affective Disorders, вероятността да изпаднат в меланхолия е по-малка при тези, които ядат гъби като шийтаке и портобело, в сравнение с при тези, които не ядат. В изследването са употребявани данни от 2005 до 2016 година, в което са взели участие 24 699 души.



▲ Снимка: Ани Петрова

Гъбите се подготвят бързо, усилват размера и хранителната стойност на ястията с минимално количество калории. Освен това те прибавят в организма ви фибри, витамини от група В, селен и мед .

" Гъбите са богати на антиоксидантите ерготионеин и глутатион . Тяхната композиция оказва помощ за попречване на процесите на стареене както вътрешно (мозъчни и когнитивни функции), по този начин и външно (например по-малко бръчки) ", споделя още доктор Бурак.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР