Гъбите кладница са сред предпочитаните гъби, които освен че са

...
Гъбите кладница са сред предпочитаните гъби, които освен че са
Коментари Харесай

Как да готвим гъби кладница?

Гъбите кладница са измежду желаните гъби, които като се изключи че са годни за ястие, са и извънредно вкусни и лесни за подготвяне.

Те се срещат най-много през дъждовното есенно време, тъкмо преди рухването на първите снегове, само че е допустимо да бъдат открити и през ранната пролет. Много елементарно се култивират, заради което са публикувани на всички места по света, изключително в азиатската кухня.

За разлика от множеството гъби, гъбите кладница не се изсушават, а се съхраняват мариновани. Освен това, още веднъж за разлика от множеството гъби, те нямат изключително изразителен усет или мирис и не трансформират цвета на готвеното с тях ядене.

Поради тази причина съумяват да попият безусловно всички съставки и подправки, които сте поставили към тях и на процедура могат да бъдат употребявани по всевъзможен вероятен метод в кулинарията. Ето въпреки всичко някои хрумвания:

Задушени гъби кладница в масло като гарнитура

Необходими артикули: 500-600 г кладница, 4 с. л. масло, няколко стръка копър, сол и черен пипер на усет.

Начин на подготвяне: Гъбите се измиват хубаво и се нарязват на ивички. В бездънен тиган се поставя маслото и откакто се сгорещи се прибавят и гъбите. Запържват се за 2-3 мин., след което се оставят да се задушават под похлупак на муден огън. Малко преди да са изцяло подготвени се подправят със сол и черен пипер на усет и се поръсват със ситно нарязания копър.

 Панирана кладница Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА

Панирани гъби кладница

Необходими артикули: 500- 600 г гъби кладница, 2 яйца, 2 с. л. брашно, 1 с. л. прясно мляко, сол и черен пипер на усет, олио за пържене.

Начин на подготвяне: Гъбите се измиват и се отстраняват пънчетата. Частта, което ще се панира, се подсушава с кухненска хартия.

По предпочитание кладницата може да бъде нарязани на две, само че не е наложително. В купа се разрушават яйцата дружно с брашното, млякото и подправките. В тиган се поставя да се сгорещи задоволително олио, гъбите се потапят в панировката и се изпържват от двете страни до златисто.

Гъби кладница на скара

Необходими артикули: 500- 600 г гъби кладница, 5 с. л. зехтин, 1 скилидка чесън, няколко стръка копър и прясна мащерка, сол и черен пипер на усет.

Начин на подготвяне: Всички подправки дружно с пресования чесън се смесват в купа. С тази примес се мариноват измитите и нарязани гъби за към 3- 4 часа, след което се пекат на скара от всяка страна за към 3 - 4 мин, според от силата на огъня.

Разгледайте и другите наши предписания за гъби, предписания за кладница, а за какво не и гъби в масло.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР