Гъби за миене на съдове има във всяка кухня без

...
Гъби за миене на съдове има във всяка кухня без
Коментари Харесай

Цветът на гъбата за миене на съдове има значение. Ето с кой, какво се прави!

Гъби за миене на съдове има във всяка кухня без изключение, даже да имате съдомиялна. Вероятно не сте обръщали внимание на цвета им. Но това е огромна неточност.

Какво значат цветовете на гъбите за миене на съдове?

Цветът на гъбата за чинии въобще няма декоративна функционалност (както мнозина неправилно смятат). Не се оферират в разнообразни нюанси, с цел да можем да изберем верния цвят за кухненския фон. Има нещо доста по-важно.

Ако купувате най-евтините гъби за миене на съдове в пакет – цветовете им несъмнено са единствено декоративни. Но, в случай че се оборудвате с по-качествени гъби за съдове, би трябвало да внимавате с цвета, който избирате.

Синя гъба

Това е най-мекият от всички цветове – подобаваща за миене на порцелан. Не е ефикасна за по-упорити замърсявания.

Жълта гъба

Използвайте я за миене на стъкло. Не се колебайте да я употребявате за измиване на чаши, да вземем за пример.

Зелена гъба

Използва се за най-упоритите замърсявания. Това е най-силният от всички цветове и чудесно отстранява засъхнала храна и мазнини. С нея можете да търкате съдове, само че внимавайте да не надраскате по-фините от тях.

Червена или розова гъба

Въпреки че, може да наподобява противоположното, тя е по-мека от зелената. Използва се и за измиване на по-упорити замърсявания, само че е по-безопасна и има по-малък риск от надраскване на съдовете. Тя е универсална.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР