Г олям товарен кораб се е завъртял странично в Суецкия

...
Г олям товарен кораб се е завъртял странично в Суецкия
Коментари Харесай

Голям товарен кораб блокира Суецкия канал

Г олям товарен транспортен съд се е завъртял странично в Суецкия канал в Египет и е блокирал трафика в основния морски път сред Изтока и Запада, заяви Асошиейтед прес, като се базира на сателитни данни.

Трафикът през тесния канал сред континентална Африка и Синайския полуостров е бил спрян във вторник, откакто корабът "Евър Гивън ", контейнеровоз под панамски байрак със притежател, регистриран в Япония, се е заклещил.

Носът на кораба е опрял в източния бряг на Суецкия канал, а кърмата му - в западния, демонстрират сателитни данни от MarineTraffic.com. Няколко влекача се намират край кораба, като евентуално се пробват да го извърнат в вярната посока.

Suez Canal blocked after massive container ship runs aground
— Al Jazeera English (@AJEnglish)
Според логистичната компания GAC корабът е изгубил ориентировка, до момента в който се е движел в северна посока, без да се дават повече детайлности за аргументите на случая, които остават незнайни.

Снимка, оповестена в Инстаграм от консуматор, намиращ се на чакащ наоколо различен товарен транспортен съд, наподобява, че демонстрира "Евър Гивън " заклещен косо на канала.

Вероятно корабът е препречил морския път на към 6 километра северно от южния вход на канала покрай град Суец.

Властите, ръководещи Суецкия канал, не бяха открити за коментар в ранните часове в сряда.

Според сателитните данни товарни кораби и петролни танкери се редят в южния завършек на Суецкия канал в очакване да стане допустимо да преминат от Червено в Средиземно море.

Базата данни на Организация на обединените нации демонстрира, че "Евър Гивън " е благосъстоятелност на Shoei Kisen KK, корабна лизингова компания, основана в Имабари, Япония. По време на случая корабът е пътувал за нидерландското пристанище Ротердам.

Suez Canal Snarled With Giant Ship Stuck in Top Trade Artery
— AnamjemWAK (@AnamjemWAK)
Евъргрийн Марин (Evergreen Marine Corp.), огромна корабна компания, записана в Тайван, също е записала "Евър Гивън " в листата на съдовете си, който също така носи нейните цветове.

Компанията не е била открита за коментар, само че тайванската държавна осведомителна организация е предала, че корабът е бил обиден от мощни ветрове на влизане в Суецкия канал от Червено море, само че никой от контейнерите не е потопен.

"Евър Гивън " е издигнат през 2018 година и има дължина от съвсем 400 метра и ширина от 59 метра. Той е измежду най-големите товарни кораби в света.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Водещи--> --> Не пропускай Блондинка на летището: - Мога ли единствено с персонална карта да хвърча до Рим? - За страдание не – ще Ви би трябвало и аероплан... Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниДясната партия " Ликуд " на премиера остава най-голямата политическа мощ в ИзраелПредстоят проби с действителни самолетиЦялото семейство изкарали COVID-19, в това число и дъщеричката имКремъл не посочи и с коя от трите съветски ваксини е ваксиниран съветският президентПо данни на здравните управляващи най-усложнена е ситуацията в Бургас.Причината са наложените от Пекин контрасанкцииТова оповестиха от прокуратурата в ХасковоКомисията по досиетата разгласи резултатите от инспекцията " Ние разкриваме единствено върха на айсберга ", посочи Картик Сегал от Медицинския факултет на Харвардския университетЗаповедта визира хората, които са в карантина след изписване от болница6 лесни стъпки, които да спазвате, с цел да имате по-спокоен и благополучен животНе пропускайте новите епизоди на престъпната драма по NOVAДвойки и сътрудници се изправят пред сложни решения за своето бъдещеПрокуратурата желае най-тежката мярка за неотклонениеЗахарова съобщи, че в България се е изострила антируската " шпиономания " Рекорден за тази година брой смъртни случаиОт мрежата Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР