Г олям пожар остави без дом 70-годишна медицинска сестра. При

...
Г олям пожар остави без дом 70-годишна медицинска сестра. При
Коментари Харесай

Пожар остави без дом 70-годишна медицинска сестра

Г олям пожар остави без дом 70-годишна здравна сестра. При експлоадирането на пламъците, едно от кучетата ѝ скача от 11-тия етаж, с цел да се избави. И оцелява. А другото съумява да избяга в точния момент от огъня. Ужасът за дамата и любимците ѝ провокира вълна от съпричастност. Десетки са хората, които към този момент оказват помощ. Нужна е обаче още помощ. Няколко дни след експлоадирането на пожара 70-годишната Снежинка и Роки още веднъж са дружно, описват от.

"Успяло под пламъците, до момента в който не са стигнали пламъците до земята, да избяга. И съседите против мен, те са го прибрали ", споделя потърпевшата жена.

Това е единствено началото от вълната от поддръжка, която Снежинка стартира да получава. Без да я е търсила. Непознати хора помогнали на другото ѝ куче, което скочило от 11-тия етаж в опит да се избави от огъня.

"Животинчето се лекува. Информираха ме, че е много скъпо лекуването му, само че са набрани средства да се лекува дълготрайно време ", споделя Снежинка.

А 90-годишната съседка от долния етаж, при която Снежинка била при експлоадирането на пожара, дава покрив освен за нея, само че и за Роки.

За да успее дамата да се върне у дома, десетки доброволци се включват всеки ден в почистването на жилището ѝ. Помагат и с най-необходимото.

"Всички хора събират движимости, с каквото могат да оказват помощ, донесоха ми чувалчета с облекла, тъй като аз нямах безусловно никакви. Благодарна съм на всички, които помогнаха и доста ще ме боли, в случай че не преставам да чувам, че българите са неприятни хора и неотзивчиви ", споделя през сълзи Снежинка.

Бързат и поради различен проблем, провокиран от пожара.

"Има проваляне на плоча в една от стаите. Трябва незабавно да бъде оправена, защото има заплаха от проваляне и сриване на горните етажи ", изясни Деница Янакиева - съседка на Снежинка.

Над 10 жилището са със съществени вреди след случая. И живеещите в блок 1 в „ Хиподрума” молят за помощ.

Ще бъдат открити 2 сметки за дарения за оправяне на следствията от пожара. Едната ще бъде в помощ за Снежинка, а другата - за съседите ѝ. Ще бъдат открити до дни. А макар голямата загуба за старата жена, тя и през днешния ден отиде на работа. За да слага ваксини против COVID-19. И също да оказва помощ.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР