Г-н президентът не пропуска повод да се конфронтира с правителството

...
Г-н президентът не пропуска повод да се конфронтира с правителството
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Президентът не пропуска повод да се конфронтира с правителството

" Г-н президентът не пропуща мотив да се конфронтира с държавното управление и болшинството. Казвам това със страдание ", разяснява пред Нова тв съпредседателят на Демократична България Атанас Атанасов.

По мотив думите на президента, че „ промяна в службите не значи да смениш управлението с " наши хора " от записа - не е промяна ” Атанасов напомни, че преди две години, когато назначи служебното си държавно управление, Румен Радев смени по доста бърза процедура всички шефове на служби.

" Всички. Не знам какви са му били причините. Може да е имал за някои от тях ", означи съпредседателят на Демократична България.

Атанасов изясни, че главният акцент е, че ръководещото болшинство сега предлага цялостна идея за смяна в бранш „ Сигурност ”.

„ Той е неефикасен. По доста аргументи. Когато депутатите са се запознавали с отчетите на службите, когато са взели участие в разискването им на закрито съвещание – са установили това. Не може да обвиняваш цялото болшинство от народни представители, че са пристрастни ”, акцентира той и даде образец с неприемането на отчетите на ДАНС и ДАР от Народното събрание в петък.

Съпредседателят на Демократична България уточни още неефективността и неналичието на потенциал на службите сега.

„ Липса на задоволително надеждни източници на информация – главно в ДАНС. В отчета е посочено, че на един действен служащ, който в този момент се назовава сътрудник, по закон се падат сред един или двама сътрудници. Давате ли си сметка какъв е потенциалът? Тоест в границите на пет работни дни този човек би трябвало да се срещне с двама души, които да му донесат доста надеждна информация ”, обясни ген. Атанасов.

Той акцентира, че изпълнителната власт в лицето на Министерския съвет, носи отговорността за обезпечаване на реда и сигурността в страната, и тя би трябвало да има опцията да си обезпечи инструментариума за това.

„ Изключително значимо е в тези връзки доверието сред министър председател, държавно управление и шефовете на службите. Ако това доверие го няма – не може да се прави дейно работа. А в тази ситуация болшинството споделя, че няма доверие на тези служби ”, безапелационен е политикът.

  

 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР