Г-н председател на НС, явно сте подведен и подвеждате хората.

...
Г-н председател на НС, явно сте подведен и подвеждате хората.
Коментари Харесай

Халил Летифов: Председателят на НС подвежда хората. Още няма отговор на въпроса към Рашков за полицейския произвол

Г-н ръководител на Народно събрание, очевидно сте измамен и подвеждате хората.

Отговор на въпроса към вътрешния министър Бойко Рашков към момента няма. Това съобщи зам.-председателят на Движение за права и свободи и на парламентарната й група Халил Летифов в парламентарна процедура.

Въпросът към Рашков бе заложен от водача на Движение за права и свободи и ръководител на ПГ на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ още на 15 декември 2021 година И до през днешния ден в уеб страницата на Народното събрание против него стои статус „ отговорено ”, само че Рашков по този начин и не е дал поисканите от Карадайъ документи за всички над 20 000 представени от министъра в медиите случаи на полицейски инспекции по време на избори през юли и ноември, от които едвам към 200 са стигнали до прокуратурата. Това са случаи на полицейски произвол и милиционарщина, акцентира неведнъж в пленарната зала Карадайъ, припомняйки по какъв начин служителите на реда влизаха в домовете на уязвими хора с ТЕЛК.

За да просъществува парламентаризмът и тази институция като най върховен орган на държавност в нашата Република, ние имаме правила, които би трябвало да съблюдаваме, акцентира Летифов. Ние имаме Конституция, ние имаме закони, ние имаме Правилник за организация на активността на Народното събрание, които ни вършат свободни. Които ние съблюдаваме и които ни вършат равни, посочи още Халил Летифов. Той прикани ръководителя на Народно събрание Никола Минчев да изиска отговор на въпроса. И напомни, че съгласно Правилника на Народно събрание министрите и всички длъжностни лица за задължени да дават поисканите от народните представители документи.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР