Г-н Мирослав Боршош върти на пръста си вицепремиери и премиери,

...
Г-н Мирослав Боршош върти на пръста си вицепремиери и премиери,
Коментари Харесай

Румен Гечев: Боршош ни върти на пръста си

Г-н Мирослав Боршош върти на пръста си вицепремиери и министър председатели, не зачита Народното събрание, какво повече да кажа - скандално е. Това сподели депутатът от Българска социалистическа партия Румен Гечев.

Той беше обиден от нежеланието на някогашния шеф на НДК да се яви на съвещание на Временната парламентарна комисия, която открива по какъв начин са разходвани средствата.

Г-н Боршош има държавни пари да се появява по билбордове в цяла България, само че не идва в Народното събрание, с цел да каже истината, напомни Румен Гечев.

Той не пропусна да означи, че ръководещите крият господин Боршош. Това е заключението, означи депутатът от левицата.

Бившият началник на НДК Мирослав Боршош отхвърли да се яви пред парламентарната комисия, която беше основана, с цел да обясни имало ли е злоупотреби при ръководството.

Той и някогашният длъжностен вицепремиер Деница Златева бяха поканени през днешния ден да приказват пред депутатите.

Боршош обаче излезе с позиция във Facebook, в която съобщи:

"Днес трябваше да взема присъединяване в съвещанието на Временната комисия в Народно събрание, свикана за определяне на обстоятелства и условия за разходване на средства, показани целево на НДК за подготовката за българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, пред която реших да не се явя заради следните обстоятелства:

- Заседанието трябваше да се състои на следващия ден, само че беше преместено за през днешния ден, с цел да може отчетът от работата на комисията да бъде подготвен на идващия ден - 25.07 вторник, което е невероятно и несериозно поради размера от информация и документи;

- Някои от членовете на комисията си разрешиха преднамерени и крайни изявления доста преди аз да бъда изслушан в комисията;

- Комисията стартира своята работа на 6 юли, организира единствено четири съвещания в границите на 21 дни по проблем и условия, изискващи разглеждането на голям размер документи и запознаването с голям брой обстоятелства и гледни точки. Смятам, че решенията, взети в такива къси периоди и в изискванията на медиен напън, не могат да бъдат безпристрастни и справедливи.

В този смисъл, имам основателни подозрения по отношение на добросъвестната работа и изводи на комисията, както и по отношение на непредубедеността на някои от нейните членове. В интервала, в който комисията заседаваше, настъпиха основни промени в събитията - прокуратурата повдигна обвиняване.

Всички обстоятелства и изказвания към този момент ще се обясняват в съда и по тази причина позволявам, че явяването ми пред комисията може да се употребява и за други цели, а освен за изясняване на истината. Въпреки това от почитание към българските институции и в частност българския парламент отпущам документално своите причини по разискваните в комисията въпроси.

Вярвам, че моето ревю, ведно с прикрепените към него документи, ще бъдат в детайли и независимо прегледани даже и от тези, които към този момент показаха мнението си ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР