Г-н Делян Пеевски по-добре да се договаря с останалите парламентарни

...
Г-н Делян Пеевски по-добре да се договаря с останалите парламентарни
Коментари Харесай

Георги Ганев : Пеевски по-добре да се договаря с останалите парламентарни сили, там се взимат решенията

Г-н Делян Пеевски по-добре да се договаря с останалите парламентарни сили, тъй като решенията се взимат там. Това сподели в изявление за предаването " Денят онлайн " икономистът и депутат от " Продължаваме промяната - Демократична България " Георги Ганев. 

Препоръката му пристигна в отговор на въпроса дали Данък добавена стойност за ресторантьорите ще остане 9%, както " Делян Пеевски се е договорил с Асен Василев, а Асен Василев по-късно е отрекъл ". Ганев е срещу по-ниската Данък добавена стойност ставка за сектора на заведенията, тъй като счита, че ще се трансформира от краткотрайна помощ в привилегия. " 9 % ставка за ресторантьорите отпреди три години бяха не с цел да си живее някой по-добре, а тъй като имаше екстрена обстановка, когато бяха  затворени, нямаха право да одобряват клиенти. От година и половина такова нещо няма ", аргументира се икономистът. 

Ганев счита, че миньорите имат сериозните си учредения да стачкуват, само че долови и нотка на политизиране. " Не знам тъкмо по какъв начин, не съм толкоз професионален политик, само че след две години и повече опит в политиката чувствам, че и това го има. Чух, че желаят държавното управление да подава оставка ", означи той.

Според него справедливият преход към зелена стопанска система за миньорите би трябвало да протече по този начин, както отпадането на дерогацията на съветския нефт за " Лукойл ": малко по малко, месец по месец. " Справедлвиият преход е с тази концепция: до 2038 година малко по малко, времето си тече, в случай че не сме готови, ще е още по-ужасно за същите тези хора ", изясни Георги Ганев. 

" Това е за високи полтиици, аз съм невисок икономист - не е точно към мен въпросът ", отговори той по тематиката дали " сглобката скърца ".

" Ако някой види кирлива риза на другия, въобще няма да му я спести. В този смисъл, тази скърцаща сглобка не е чак толкоз неприятна ", разяснява депутатът. 

Ганев разяснява и концепцията, станала известна като " донос-бонус ". " Трябва да се обмисли доста деликатно. Може въобще да отпадне. Може да се вкара предел - 100 000 лева или по-големи суми, не да имаш спор със съседа за оградата и да искаш да го натопиш ", уточни икономистът. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР