Г-н Атанас Атанасов, както и ние заявихме, че бихме могли

...
Г-н Атанас Атанасов, както и ние заявихме, че бихме могли
Коментари Харесай

Цецка Бачкова: Бихме направили жест към ИТН да излъчат техен премиер

Г-н Атанас Атанасов, както и ние декларирахме, че бихме могли да създадем жест към " ИТН " и от тяхната партия да се излъчи министър председател. Така зам.-председателят на ПГ на " Демократична България " Цецка Бачкова разяснява пред Българска национална телевизия информациите, че Ива Митева би могла да е кандидатурата за министър-председател в държавно управление на третия мандат.

" Несъмнено считаме, че би трябвало да има диалози за това по какъв начин би могъл да се осъществя избавителният трети мандат, тъй като пред страната стоят много провокации, които би трябвало да бъдат решени ", счита тя.

Отговорното държание в тази ситуация е да се търси обединяване и консенсус в границите на този трети мандат. Така Бачкова разяснява предлагането на Мая Манолова от " Изправи се БГ! Ние идваме! “ да се проведат диалози в тристранен или четиристранен формат за това на коя партия е най-добре да бъде връчен третият мандат.

Тя увери, че от " Демократична България " са разполагаем да водят такива диалози, само че триумфът им зависи от желанието на " ИТН " да се включат в тях.

Зам.-председателят на партията подчертава на обстоятелството, че, в случай че третият мандат бъде връчен на Българска социалистическа партия или на " Демократична България ", по-трудно ще бъде реализиран консенсус да се поддържа държавно управление в третия мандат.

" Позицията на " Демократична България " е, че партиите би трябвало да правят отстъпка крачка обратно, да се разработят предпочитани точки и да се поддържа експертно държавно управление с ясно написана стратегия и даже с стеснен във времето мандат ", означи Бачкова.

По думите на Цецка Бачкова се следят сигнали, че " ИТН " биха създали отстъпка и биха подкрепили третия мандат. Според нея те са наясно, че при последващи избори обстановката в Народното събрание няма да е друга, а сега необходимо е да има актуализация на бюджета, да се вземат нужните обществени ограничения и социално-икономически ограничения.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР