Г-жо Чавдарова, наскоро Vivacom обяви, че се присъединява към Хартата

...
Г-жо Чавдарова, наскоро Vivacom обяви, че се присъединява към Хартата
Коментари Харесай

Талантът във Vivacom е с равни възможности

Г-жо Чавдарова, неотдавна Vivacom разгласи, че се причислява към Хартата на многообразието в България. С какво ще ви помогне тази стъпка?
С тази стъпка заявяваме обществено уговорката си към седемте правилото на Хартата, които във Vivacom следваме от години и които значително оформят корпоративната ни просвета. Сега ще имаме опция да обменяме положителни практики и опит и с доста други виновни компании, както и да надграждаме политиките, които прилагаме. Многообразието в екипа, приобщаването на разликите и равните благоприятни условия имат значителен принос към триумфа на Vivacom, тъй като само качествата и качествата на чиновниците са значими, когато става въпрос за метода, по който вземат участие в развиването на компанията. Талантът във Vivacom е с равни благоприятни условия, без значение от каква обществена или друга група произлиза.
Защо е значимо фирмите да обръщат внимание на разнообразието, приобщаването и обезпечаването на равни благоприятни условия?
Осигуряването на еднакъв старт посредством последователност сред поколенията, приемливост и приобщаване на хората с другия – без значение дали приказваме за възраст, пол, полова ориентировка и доста други, има основна роля в триумфа на всяка компания. Това освен дава добавена стойност за бизнеса, който по този начин черпи хрумвания от доста по-широк кръг от характерности, само че подтиква по-добра среда за всички чиновници на работното място. Неслучайно най-хубавите компании прегръщат концепцията за многообразието – тя към този момент не е просто HR тактика, а философия. Тя дава нови вероятности и гледни точки за средата на хората и отвън офисите, както и хрумвания по какъв начин с дребни стъпки всеки един може да усъвършенства цялостната среда. Важно е фирмите да се стремят да изградят работна среда на последователност, приемливост и приобщаване, в която всеки е третиран с почитание и е оценен заслужено на база неговите познания и умения. Vivacom е доказателство за това – години наред следваме тези правила и се гордеем с резултатите.
Какви са съответните политики, които сте въвели в посока стимулиране на многообразието?
През годините сме затвърдили редица работещи практики, политики и начинания, които са ни помогнали да изградим мощен и стимулиран екип в една приятна и разрастваща ги работна среда. Имаме образци в съвсем всеки отдел в компанията за последователност сред поколенията. Включително и моето израстване е посредством и на тази корпоративна тактика – стартирах като стажант и прекосих през няколко позиции, до момента в който заема поста шеф „ Човешки запаси “. В бранш, в който преобладават технологиите, Vivacom дава образец с близо 40% дами на управителни позиции. Над 3% са хора с увреждания, за които поставяме специфична грижа, в това число спомагателен заплатен годишен отпуск и други. Показателно за устойчивостта на политиката на многообразието и приемствеността е, че над 40% от чиновниците във Vivacom са с над 15 години стаж в компанията, от тях 22% са част от огромното семейство повече от 25 години.
Каква е ролята на HR-a в консолидираното на тематиката за разнообразие и приобщаване?
Живеем в един мултикултурен свят, в който правото да бъдеш себе си е неприкосновено. В корпоративен подтекст задачата на експерта „ Човешки запаси “ е да отбрани това право и на работното място и да съумее да сътвори приобщаваща среда за възстановяване на успеваемостта на бизнеса. Темата неслучайно закупи такава известност в HR средите в целия свят. Изследванията за резултатите за разнообразните екипи са безапелационни – тази просвета покачва творчеството и успеваемостта, усилва възприятието за принадлежност към компанията, прибавя стойност към марката или крайния артикул посредством другите хрумвания, подходи и гледни точки на чиновниците. И нещо изключително значимо за Vivacom, която задава стандартите в нововъведенията у нас – използването на тези правила подтиква новаторските хрумвания.
Каква би трябвало да е настройката на бъдещите Ви чиновници по тематиката за разнообразие и приобщаване? Променя ли по някакъв метод входящите изявленията за работа във Vivacom?
Ценностите на Хартата са мощно застъпени в настоящия Кодекс за бизнес държание и нравственос на Vivacom, както и в настоящите процедури и политики на компанията. Нагласата на бъдещите ни чиновници по тематиката постоянно е била значима за нас. От значение е най-много ясното схващане за необятния набор на концепцията на многообразието и приобщаването. Личните качества и междуличностните умения са не по-малко значими от професионалната експертиза. Във Vivacom разпознаваме и ценим всичко, с което хората ни способстват към водещата ни позиция в промишлеността.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР