Г-жа Лидия Шулева, член на Управителния съвет на Съвета на

...
Г-жа Лидия Шулева, член на Управителния съвет на Съвета на
Коментари Харесай

Лидия Шулева е избрана за заместник-председател на Икономическия и социален съвет

Г-жа Лидия Шулева, член на Управителния съвет на Съвета на дамите в бизнеса в България (СЖББ), е определена за заместник-председател на Икономическия и обществен съвет (ИСС) от групата на гражданските организации. Това оповестяват от СЖББ.

Икономическият и обществен съвет (ИСС) има значима обществена роля като връзка сред жителите и страната и е опция за изявление на отзиви, мнения и гледни точки по въпроси от социална значителност. По този метод ИСС показва и пази ползите на гражданското общество в разговора със законодателната и изпълнителната власт и волята му за икономическо и обществено развиване.

„ Съветът на дамите в бизнеса в България подсигурява, че госпожа Лидия Шулева и нейният дълготраен административен и управнически опит като заместител министър- ръководител, министър на труда и ‎социалната политика, министър на стопанската система, народен представител в Европейския и ‎Българския парламенти ще способства за разговора и съдействието на неправителствените организации в процеса на ръководство и взимане на решения за нашето общество. “, сподели доктор инж. Боряна Манолова, ръководител на Управителния съвет на СЖББ и основен изпълнителен шеф на Siemens България и Северна Македония.

„ Ще работя за издигане на мястото и ролята на дамите в обществото, за превъзмогване на неравенствата, за основаване на по-добри благоприятни условия за реализацията на дамите, посредством разнообразни начинания на ИСС, в това число разработка на мнения и оферти за реализиране на позитивна смяна.”, сподели госпожа Шулева след избирането си.

В ИСС са показани групите на работодателите, служащите и неправителствените организации. Съветът на дамите в бизнеса в България сплотява експертизата на своите членове в сферите на овластяването на дамите, основаване и опазване на качествени работни места, младежка претовареност и подготовка, обучение и личностно и професионално развиване. Като заместник-председател на ИСС госпожа Шулева ще работи за основаването на политики насърчаващи развиването на дамите, които са най-силно засегнатите от актуалната здравна и икономическа рецесия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР