Г-7 ще увеличава подкрепата си за сигурността на Украйна и

...
Г-7 ще увеличава подкрепата си за сигурността на Украйна и
Коментари Харесай

Г-7 одобри пакет от мерки срещу Москва

Г-7 ще усилва поддръжката си за сигурността на Украйна и потенциала за произвеждане и доставки за Киев. Това се споделя в взаимното изказване на групата от съвещанието й в Киев, отдадено на двегодишнината от началото на войната в Украйна.
Срещата на водачите Г-7 бе управлявана от Италия и се организира под формата на видеоконферентна връзка. Тя бе водена от италианската премиерка Джорджа Мелони и в нея участваха канадският й сътрудник Джъстин Трюдо и председателката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен.
Четиримата водачи пътуваха с трен от Полша. Новината за визитата им бе обявена едвам в събота сутринта от съображения за сигурност. Не се оповестява други водачи на Г-7 да са участвали персонално. Основната персонална среща на върха ще се организира през юни в южната италианска област Пулия.
Лидерите на Г-7 ще продължат да поддържат така наречен мирна формула на Киев „ колкото е належащо “, се споделя още в документа. Участниците в срещата считат, че Украйна може да изнесе цялото зърно от годишна продукция 2023 година през коридора в Черно море, като страните от групата ще продължат да оказват помощ на Киев „ да изнася зърно и селскостопански артикули в най-уязвимите страни “.
Ще се затегне таванът на цените на съветския нефт и ще се лимитират постъпленията за Русия от продажбата на други енергийни запаси.
„ Ще продължим напъните си да понижим приходите на Русия от металургията “, подчертаха водачите. Руските активи на Запад ще останат замразени, до момента в който „ Русия не заплати за вредите, породени на Украйна “.
Участниците в срещата утвърдиха и наказания против други страни.
Г-7 ще се опълчва на всевъзможни опити за заобикаляне на глобите и експортния надзор, както и ще наложи наказания против тези, които „ се занимават с лъжливи практики при превозването на съветски нефт “. Групата ще вкара спомагателни наказания против компании и физически лица в трети страни, които „ оказват помощ на Кремъл да придобие оръжия или материали за произвеждане на оръжия “. Подобни ограничения могат да бъдат подхванати против страни и компании, които поддържат Москва в спора в Украйна.
Лидерите на Г-7 обявиха, че в никакъв случай няма да признаят нито минали, нито бъдещи избори в Донбас и Новоросия, както и резултатите от тях.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР