Г-7 реши да наложи нови санкции срещу руския петрол. Говорим

...
Г-7 реши да наложи нови санкции срещу руския петрол. Говорим
Коментари Харесай

Опитите Русия да се остави без пари докараха Запада да остане без петрол

Г-7 реши да наложи нови наказания против съветския нефт. Говорим за установяване на оптималната цена, на която е разрешено да се купува съветско гориво. Но главната цел на Запада е да принуди азиатските страни да следват своя проект. Русия към този момент предизвести по какъв начин ще отговори на този ход. Кой ще бъде най-засегнатият в последна сметка?

Финансовите министри на страните от Г-7 оповестиха решение за установяване на таван на цените на съветския нефт. Забранява се превозването по море и застраховането на компании, които транспортират съветски нефт на цена, по-висока от прелюдия таван. Предстои да се реши какъв ще бъде таванът на цените. Но като цяло той може да бъде преразгледан, в случай че е належащо, съгласно изказване на министрите на страните от Г-7, която включват Съединени американски щати, Англия, Германия, Италия, Канада, Франция и Япония (всички тези страни към този момент са решили да се откажат от нефт от Русия и дефинира краен период за отказ).

Финансовите министри от Г-7 приканиха всички страни да се причислят към тавана и да допринесат за развиването на тавана на цените. Те желаят да " основат необятна коалиция " в света, тъй че съветският нефт и петролни артикули да се продават " единствено на цени на или под тавана ", оповестява Интерфакс.

Любопитното е, че тези нови наказания, съгласно “Файненшъл Таймс ”, ще бъдат въведени по едно и също време със личното ембарго на Европейски Съюз върху вноса на съветски нефт (5 декември 2022 година за недопечен нефт и 5 февруари 2023 година за петролни продукти).

„ Това е необичайно съвпадане. Може би ще забележим изненада под формата на подмяна на петролното ембарго с таван на цените. Подобен сюжет не може да бъде изключен, изключително в случай че си спомним по какъв начин се роди концепцията за въвеждане на ценовия таван “, споделя специалистът на Финансовия университет към държавното управление на Руската федерация Игор Юшков. Той напомня, че в действителност тя е на министъра на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън. Веднъж тя сподели, че глобите против Русия водят до понижаване на износа на съветски нефт за международния пазар и това е нездравословно, защото изостря дефицита на нефт и цените порастват. Необходимо е да се подсигурява, че Русия може да насити международния пазар с нефт и цените да паднат.

„ След това изказване Йелън беше изправена пред рецензии, че това ще разреши на Русия да печели пари, а задачата на глобите е да унищожат съветската стопанска система. И по този начин се роди " гениалната " концепция с тавана на цените. Начинът, по който Русия изнася нефт, само че не би трябвало да заплаща за него. В този случай всички са удовлетворени - и международният пазар е кондензиран, и цените са ниски, и Русия печели малко “, споделя Игор Юшков.

В този смисъл е разумно, в случай че европейците вдигнат петролното ембарго против опцията да купуват съветски нефт на избрана ниска цена.

Възможен е и вторият вид - когато Европейски Съюз не анулира ембаргото. В този случай Европейски Съюз, както се чака, изцяло ще се откаже от закупуването на съветски нефт по море, а всички останали страни от Г-7 ще имат право да го купуват единствено на избрана цена.

Ситуацията е патова, тъй като и двата разновидността ще имат тъжни последствия за международния пазар. Защото Русия ясно е определила своята позиция. Той ще пренасочи петрола към страни с пазарни условия при положение на таван на цените, сподели Дмитрий Песков, прессекретар на Кремъл. Русия няма да доставя нефт и гориво на загуба. „ Няма да работим при непазарни условия “, сподели вицепремиерът Александър Новак. Според него " това изцяло ще унищожи пазара ", потребителите в Европейски Съюз и Съединени американски щати ще бъдат в допълнение наранени от възходящите цени.

„ Всички се опасяват, че до налагането на наказания от Европейския съюз Русия няма да има време да преструктурира експортните потоци към азиатските пазари и ще би трябвало да понижи износа, както направи през март и април тази година. Това ще изостри недостига на международния пазар и ще докара до повишаване “, изяснява Юшков.

„ Всъщност към 2 милиона барела дневно съветски нефт в този момент отиват в Европа и те ще би трябвало да бъдат прикрепени към азиатските пазари до 5 декември. Ако азиатските страни решат да купуват на цената, избрана от Запада, тогава Русия ще спре доставките. Ако азиатските страни не се подчинят на Г-7 и продължат да купуват нашия нефт на естествени цени, тогава ще има проблеми с превозването на първични материали заради наказания. Каквото и да се каже, на петролния пазар се оформя „ съвършена стихия “, споделя специалистът.

Г-7 стартира да диктува изискванията на целия свят. Намирисва на колониализъм “, сподели Юшков. Въпреки това е малко евентуално Китай и Индия да бъдат уверени да танцуват на тяхната мелодия.

Китай няма да откаже да купува съветски нефт по море (и новите наказания не засягат доставките по тръбопровод), само че най-вероятно това към този момент ще се прави не от огромни компании (за да ги защищити от токсични истории), а от по-малки китайски компании от локално равнище, счита специалистът. Поне в този момент това постоянно се случва с износа и вноса сред Русия и Китай. „ Защото Китай, от една страна, споделя, че глобите са нелегитимни. Но, въпреки това, той доста внимава за това “, споделя специалистът.

Що се отнася до Индия, казусът със застраховката на превозването на съветски нефт по море беше позволен още през март-април, когато индийците започнаха интензивно да купуват съветски нефт с отстъпка. Руските компании започнаха да обезпечават превозването на съветски нефт под държавни гаранции и това устройваше Индия. " Най-вероятно Индия няма да се причисли към сходни начинания и ще продължи да ги пренебрегва ", сподели Юшков.Включително и тъй като Китай и Индия схващат по какъв начин ще се отрази това на тях в последна сметка.

„ Сега те имат опция да купуват съветски нефт по 70-80 $ за барел, когато пазарната цена е 110. Като одобряват концепцията за таван на цените, те ще изгубят тази опция. Ако Русия не успее да построи нефт в Азия, тя ще понижи фрапантно добива. Липсата на предложение на международния пазар също ще усили цените на петрола от други снабдители - те ще се повишат до 150-200 $ за барел ", заключва Игор Юшков.

Това значи, че освен Европа ще бъде в епицентъра на енергийната рецесия, само че и азиатските страни. Освен това преимуществото в този случай, несъмнено, ще бъде на страната на богатите страни, а не на бедните.

Петролната рецесия е от дребна изгода за никого в света. Особено когато Европа и светът са на ръба на невиждана газова рецесия. Поради техническа нередовност на останалата една работеща турбина доставките на газ по „ Северен поток-1 “ бяха спрени за неопределен срок. Ако Германия, Европейски Съюз и Канада не решат въпроса с ремонта на турбините и премахването им от наказания без опция за връщане на тези наказания, тогава светът ще се изправи пред яростна борба за ВПГ тази есен и зима и предстоящите цени от 4000 $ за хиляди кубически метра може даже да бъдат надскочени. На този декор заканата на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен да вкара механизъм за таван на цените на съветския тръбопроводен газ също наподобява като самоубийство

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР