Г-7 определи щама като най-сериозната заплаха за човешкото здравеЕвропейският съюз

...
Г-7 определи щама като най-сериозната заплаха за човешкото здравеЕвропейският съюз
Коментари Харесай

ЕС поръчва над 180 млн. дози ваксина, адаптирана за Омикрон

Г-7 дефинира варианта като най-сериозната опасност за човешкото здраве
Европейският съюз направи поръчка за над 180 млн. дози от имунизацията на BioNTech/Pfizer, приспособена за разновидността Омикрон. Това заяви ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

По думите ѝ водачите на Общността на 27-те са задействали клаузи в договорите, подписани с производителите на ваксини, които им разрешават да изискат създаването на приспособена ваксина в границите на 100 дни. Тя добави, че регулаторният орган на Европейски Съюз за медикаментите работи за оценка на приспособената ваксина.

Председателят на Европейска комисия означи още, че в този момент Европа може да създава 300 милиона дози ваксини всеки месец. С повече от един милиард дози, изпратени в останалата част на света, Европейски Съюз е най-големият експортьор на ваксини COVID-19, добави Фон дер Лайен.

Тя също по този начин изиска от страните от Европейски Съюз да ускорят акциите си за имунизиране след появяването на разновидността Омикрон.

Фон дер Лайен обясни и периода на годност на Коронавирус документите, употребявани при пътешестване, които в последно време са предмет на полемики в Европейски Съюз. Като повтори, че е целесъобразно да се направи подсилваща ваксина шест месеца след цялостното имунизиране, тя съобщи, че документите ще бъдат годни за още три месеца до слагането на подсилващата ваксина.

Our contracts foresee that the companies will develop adapted vaccines, if requested, within 100 days.

Member States have agreed to trigger a first tranche of over 180 million extra doses of adapted vaccines, in our 3rd contract with -
— Ursula von der Leyen (@vonderleyen)
На фона на разпространяването на новия вариант в света от Г7 оповестиха, че Омикрон е най-сериозната опасност за човешкото здраве. Това беше обявено на уеб страницата на.

Страните членки приканват за по-тясно съдействие сред страните и продан на наличните данни, с цел да се откри допустимо най-бързо решение на казуса.

В взаимното изказване се приканва още и за еднакъв достъп до имунизация и диагностика на инфекцията.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР