Футболното първенство у нас започна преди месец, а вече е

...
Футболното първенство у нас започна преди месец, а вече е
Коментари Харесай

Елитните отбори ще научат съперниците си за Купата на България

Футболното състезание у нас стартира преди месец, а към този момент е време тимовете от Първа лига да влязат в борба и за Купата на България. В 11:00 ч. ще бъде изтеглен жребият, който ще разкрие първите противници на елитните ни отбори в шампионата.

Първо ще бъдат избрани двойките от втория прелиминарен кръг. В него присъединяване ще вземат всички отбори от Втора лига без двата, които изгубиха мачовете си от баража за влизане или оставане в елита - " Монтана " и " Септември " София. Тя ще имат преимущество да стартират наедно с тимовете от първия ешалон.

Иначе всички други елитни отбори ще бъдат посетители в първите си мачове в шампионата. Победителите ще се решат в една среща. При тъждество в постоянното време следват продължения и вероятно дузпи.
Купата е " черно-бяла " за първи път! " Локомотив " Пловдив ликува след гол с пета Минимален триумф за "железничарите " в дербито с "Ботев "
През минали сезон Купата на България отиде в ръцете на играчите на " Локомотив " Пловдив. Те победиха градския противник " Ботев " с 1:0 на националния стадион " Васил Левски ".

Шампионът " Лудогорец " беше отхвърлен на четвъртфинал от ЦСКА, а " алените " изгубиха полуфинала с " Ботев " Пловдив. " Левски " не съумя да преодолее " Черно море " във втория кръг след осъществяване на дузпи. Отборът отвън елита, който доближи най-близо до трофея, беше " Струмска популярност " Радомир. Втородивизионният отбор загуби от " Септември " в третия кръг на конкуренцията.

Носителят на Купата на България има право на присъединяване в квалификациите за груповата фаза на втория по мощ европейски клубен шампионат - Лига Европа.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР