Футболният треньор, който придружава 12-те деца, блокирани в наводнена пещера

...
Футболният треньор, който придружава 12-те деца, блокирани в наводнена пещера
Коментари Харесай

Треньорът на блокираните в пещера в Тайланд деца помоли за прошка в писмо

Футболният треньор, който съпровожда 12-те деца, блокирани в наводнена пещера в Тайланд, съобщи посредством водолази писмо с молба за амнистия до родителите на момчетата, предадоха Франс прес и ДПА.

" В момента всички деца са добре. Спасителите се грижат добре за тях. Благодаря за цялата морална поддръжка, апелирам за амнистия всички родители ", написа 25-годишният треньор Еккапол Чантавон в писмото, което разгласиха през днешния ден спасителите.

От откриването на децата и треньора им в понеделник вечерта са оповестени единствено два видеоклипа с тях, а опит за инсталиране на телефонен кабел за връзка с тях бе несполучлив.

Във видеоклиповете младият треньор наподобява измършавял и изнемощял духом, което породи бурни диспути в Тайланд за възприятието му на виновност, че е завел поверените му деца в пещера, за която се е знаело, че се наводнява в сезона на мусонните дъждове. Освен това нивото на О2 в пещерата е спаднало, което поражда паники за здравето на децата.
Надпревара с времето: Спасителите на децата, блокирани в пещера в Тайланд, бързат преди отново да завали „ Очакваме оценка за времето от метеорологичната работа ", сподели началникът на интервенцията
Днес обаче спасителите разгласиха писма на децата до фамилиите им, които са първите обществени доказателства за живот от вторник.

" Не се тревожете, тате и мамо, станаха две седмици, откогато отпътувах, само че ще се върна да ви оказвам помощ в магазина ", написа Еккарат, подписал се с прякора си Бев.

" Добре съм, само че тук е малко студено. Не се тревожете за мен. Не забравяйте да ми приготвите тържество за рождения ден ", написа Дуангфет, подписвайки се с прякора си Дом.

" Ако изляза, апелирам ви заведете ме да хапна муу крата (тайландско ядене със свинско на скара и зеленчуци), написа Пифат, подписвайки се с прякора си Ник.
Водолаз почина при избавителната интервенция за блокираните момчета в пещера в Тайланд Спасителят е умрял от липса на въздух в опит да се върне към командния център
Вчера някогашен водолаз от тайландските Военноморски сили почина при интервенция за доставка на храна на децата. Смъртта му повдига въпроса до каква степен е допустимо безвредно изкарване на децата и треньора им от наводнената пещера, където те са блокирани от 14 дни.

Снощи ръководителят на спешния щаб Наронгсак Осоттанаком, който е и губернатор на провинция Чианг Рай, съобщи, че евакуирането им с водолазни апарати не е уместно.
Много от децата, които са на възраст от 11 до 16 години, не могат да плуват и никое не се е занимавало с водолазно гмуркане, което в допълнение усложнява избавителната интервенция.

В момента са нужни 11 часа на умел водолаз да направи отиване и връщане до мястото, където са децата и треньорът им – шест часа на отиване и пет на връщане благодарение на течението.

Маршрутът е дълъг няколко километра с сложни преходи под студена и мътна вода, с трудности като тесни подводни сектори, скали и други парчета. В някои елементи видимостта е нулева.

Спасителите обмислят продупчване на дупка с дължина 600 метра в горната част на пещерата и изваждане на децата и треньора им с хеликоптер, само че този вид към момента се изследва.

Американският бизнесмен Илон Мъск през вчерашния ден заяви, че изпраща инженери от две от компаниите си в Тайланд да оказват помощ при вероятно продупчване на проход.

(БТА)
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР