Футболният Левски няма да иска помощ от държавата, освен за

...
Футболният Левски няма да иска помощ от държавата, освен за
Коментари Харесай

Иво Ивков: Не е нормално спортните клубове да са предприятия. Не искаме държавна помощ

Футболният " Левски " няма да желае помощ от страната, с изключение на за вложения в инфраструктурата. Това съобщи изпълнителният шеф на клуба Иво Ивков. Той, мажоритарният притежател Наско Сираков и треньорът Станимир Стоилов се срещнаха с министъра на младежта и спорта Радостин Василев.

Една от тематиките, обсъждани с клуба, е бил статутът на футболните клубове. Според " сините " те не трябва да бъдат предприятия, а да имат специфичен статут.

Снимка: Lap.bg

" Срещата беше извънредно потребна и все пак спирам дотук с хубавите думи, тъй като е доста значимо по какъв начин ще протекат връзките ни за в бъдеще. Имаме отношение с страната като цяло, а министърът на спорта е член на Министерски съвет. От една страна подадохме наши послания, от друга - имаме общи хрумвания. Включително и това по какъв начин да бъде регламентиран статута на професионалния футболист. Как футболните клубове да не бъдат третирани като предприятия, които бълват продукция и печелят, със същите данъчни ставки ", съобщи Ивков.

Снимка: Lap.bg

Министърът предложения " сините " на среща, а претекстовете, които посочи са, че клубът е в тежко финансово положение от началото на 2020 година

" Министерството на спорта може да помогне доста в тази тенденция, а той би могъл да лобира за всички клубове, с ясни правила да могат да разчитат на държавната помощ. Той желае футболът да стане държавна политика. Не сме поискали държавна помощ. Имаме потребност от ясни правила. " Левски ", на първо място, би трябвало самичък да се измъкне от това състояние. Не би било подходящо при първата ни среща, в навечерието на Коледа, да желаеме нещо съответно. Можем да се чуваме и без камери. Отворен съм да дискутираме проблеми и да уеднакяваме позиции. Конкретна помощ? Ако считате това за помощ, вложения в инфраструктурата, което страната може да направи. Необходими са промени в една група закони, само че това беше един кардинален диалог. За един час тези неща не се случват ", съобщи Ивков.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР