Футболните фенове в Саудитска Арабия възмутиха света, след като освиркаха

...
Футболните фенове в Саудитска Арабия възмутиха света, след като освиркаха
Коментари Харесай

В Саудитска Арабия освиркаха минутата мълчание за Бекенбауер

Футболните почитатели в Саудитска Арабия възмутиха света, откакто освиркаха минутата безмълвие в памет на Франц Бекенбауер.Преди началото на полуфинала за Суперкупата на Испания сред Реал Мадрид и Атлетико Мадрид имаше отдаване на респект към именития футболист, който умря тази седмица. Оказа се, че

Журналист от Саудитска Арабия изясни пред " Cadena SER ", изясни, че в страната е признато за засегнатост да се уважава безмълвие умрял човек. " Това няма нищо общо с Бекенбауер, а е културен въпрос. Това е бит, традиция в Саудитска Арабия. Тук не се приема да се мълчи в памет на умрял. Счита се за нещо неприятно ", съобщи журналистът и добави, чесаудитските играчи нормално се дистанцират при обичаите с минутата безмълвие, което удостоверява културните разлики в този аспект.Вероятно по тази причина във втория полуфинал за Суперкупата на Испания сред Барселона и Осасуна Бекенбауер не беше почетен.
Реал Мадрид и Барселона е финалът за Суперкупата на Испания, който ще се играе в Саудитска Арабия в неделя от 21:00 часа. „ Каталунците ” отстраниха на полуфиналите отбора на Осасунас 2:0, до момента в който ден по-рано Реал разруши Атлетико Мадрид с 5:3.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР