Футболни фенове официално за внесли предложение стадионът в Ловеч да

...
Футболни фенове официално за внесли предложение стадионът в Ловеч да
Коментари Харесай

Кръщават стадиона в Ловеч на Ферарио Спасов

Футболни почитатели публично за внесли предложение стадионът в Ловеч да бъде прекръстен на името на Ферарио Спасов. Именитият треньор почина преди дни в тежка злополука на основния път Варна - София, когато бе ударен от движещ се с голяма скорост състезателен автомобил.

Именно в Ловеч той оставя най-голяма диря. Спасов има 350 мача за клуба като състезател, а по-късно под негово управление ловчанлии стават първенец през 1999 година и печелят Купата на България две години по-късно. Ръководил е и Академията на Литекс. Той е бил треньор на клуба в общо три интервала. 

Ловешката футболна общност прати предложение до Общинския съвет и кмета на града, което гласи: " Постъпило е предложение, в което жителите на град Ловеч можем да желаяме от Общинския съвет и от кмета на Община Ловеч господин Страцимир Петков стадионът да носи името на Ферарио Спасов. Очаква се в най-скоро време предлагането да бъде импортирано публично и гласувано на първото съвещание на новата локална власт. Като футболист Феро записва 350 мача за Осъм (Ловеч) в два интервала (1979-83 и 1986-93). После е старши треньор на отбора, с който става първенец през 1999 година и печели купата през 2001 година Ръководил е и Академията на Литекс ".

Инфо: БНР

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР