Футболни фенове атакуваха монумента с чукове и димкиНинова осъди вандалската

...
Футболни фенове атакуваха монумента с чукове и димкиНинова осъди вандалската
Коментари Харесай

Вдигат ограда край Паметника на Съветската армия

Футболни почитатели нападнаха монумента с чукове и димки
Нинова осъди вандалската демонстрация

Ограда ще бъде издигната край Паметника на Севетската войска, с цел да не се позволен произшествия и застрашаване на човешки животи от падащи детайли на монумента, чието положение е неприятно, разясниха пред “Труд news ” от регионалната администрация на София. Шефът на правна дирекция Любомил Иванов изясни, че проектът за обезопасяване на паметника е изпратен на столична община, от която чакат мнение.

В четвъртък, вечерта почитатели на “Левски ” нападнаха Паметника на Съветската войска и изляха гнева си върху думата “съветска ”, от която са избити няколко букви. От полицията оповестиха, че са задържани четирима души.
Нападението на ултрасите, които нападнаха с чукове и димки, е осъществено към 23,45 ч. Под плочата с черни букви е изписано “Искаме български монумент ”, а бранителите на паметника са се пробвали да почистят надписа. През февруари тази година плочата на паметника също беше счупена.

Агресията, похищението към хора и чупенето на паметника на Съветската войска е неприемлив вандалски акт, разяснява водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова офанзивата на футболните почитатели над Паметника на Съветската войска.
Кметът на регион “Средец ” Трайчо Трайков похвали и регионалната администрация на София за бързата реакция след неговата рекомендация паметникът да бъде заварден с ограда, тъй като е рисков.

Кметът на София Йорданка Фандъкова:
Палатките са противозаконни



Има задание за архитектурен конкурс

Палатките пред Паметника на Съветската войска не са законни, сподели кметът на София Йорданка Фандъкова пред медиите. Тя посочи, че Столична община е съгласувала митинг, без слагане на палатки. “Призовавам водачите на политическите обединения, които стачкуват пред паметника да съблюдават условията на Закона за събранията и митингите. Те чудесно знаят, че след 22,00 ч. не са позволени митингите. Единствено и единствено от позиция на сигурността на хората. уредниците, водачите на политическите партии, които стоят пред паметниците носят отговорност за живота и здравето на хората ”, сподели още Фандъкова.

Според Фандъкова някои политици употребяват преместването на Паметника на руската войска за пиар преди локалните избори. По думите є решението на Столична община е доста ясно. “Знаете, че преди няколко месеца Общинският съвет взе решение за пренасяне на паметника, който е държавна благосъстоятелност. Изпратих решението на тогавашния регионален шеф. Сега към този момент има дейности по осъществяване на това решение.

“Освен решението за пренасяне на паметника в решението на СОС се слага и задача за осъществяване на архитектурен конкурс за Княжеската градина ”, посочи тя и разгласи, че е подписала отчета на основния проектант, с който започва подготвянето на заданието за архитектурния конкурс за проекта за Княжеската градина. Фандъкова разяснява и проекта за сигурност на паметника. Каза, че се надява екипите на регион “Средец ” да го прегледат и одобрят. Преди няколко години основният проектант издаде заповед за обезопасяването до регионалната администрация.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР