Футболната ни общественост дълго ще скърби да кончината на Георги

...
Футболната ни общественост дълго ще скърби да кончината на Георги
Коментари Харесай

Спомен. Как Ицо взима хавлията на Джеки

Футболната ни общност дълго ще скърби да кончината на Георги Димитров - един от най-големите български играчи за всички времена. За мнозина - и най-хубавият зашитник в историята ни.

Друга огромна наша легенда Христо Стоичков си спомня един любопитен миг от началото на кариарата си в ЦСКА. когато уплашеното момче от провинцията идва в съблекалнята на един от най-хубавите тимове в Европа в тези години.

" На мен ми беше елементарно, аз слушах батковците. Без тях – няма по какъв начин. Трябваше да шетам обувки, трябваше да ги ваксам.

Те са доста, припомням си преживелица, влизам в съблекалнята, мраз в София. Бат’ Симо ме показва, а Стойчо Младенов ме пита що съм тука. Викам, да играя и седнах до вратата, с цел да съм по-близо.

Или си на открито или във вътрешността. Влиза бате Джеки и ми споделя: „ Седнал си на моето място ”. Направих му място до мен да седне. Седях сред него и Георги Велинов. Свършва тренировката, а Димитров обичаше да упражнявам самостоятелно, а ми дадоха една дребна хавлия, но аз взех халата му.

Той влезе и ме видя, само че му го върнах извърнат, с цел да се избърше и той “, описа Стоичков за кариерата си в ЦСКА.

В този миг, съгласно очевидци, Джеки е споделил: " От това момче ще стане супериграч! И доста е познал. Между Стоичков и Георги Димитров има специфична връзка.

Години наред Георги Димитров, с който се познавахме доста добре, ми споделяше: " Да знаеш, няма различен подобен като Ицо! Не еиимало "

А Джеки, господ да го елементарни, рядко раздаваше похвали... 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР