Футболната федерация на Саудитска Арабия ще накаже трима играчи от

...
Футболната федерация на Саудитска Арабия ще накаже трима играчи от
Коментари Харесай

Трима саудитски футболисти ще бъдат наказани за тежката загуба от Русия

Футболната федерация на Саудитска Арабия ще накаже трима играчи от националния тим поради слабото показване на отбора в откриващия дуел на международното състезание в Русия. На стадион " Лужники " азиатският отбор претърпя тежко проваляне с 0:5 от домакина.

Наказаните ще бъдат вратарят Абдулах ал Муаюф, бранителят Омар Хаусауи и главният голмайстор на тима - Мохамад ал Сахлауи. Саудитската футболна федерация не оповестява какви дисциплинарни санкции ще наложи на тримата.

" Разочаровани сме от загубата. Резултатът е извънредно неудовлетворителен, тъй като не демонстрира равнището на нашата подготовка ", съобщи президентът на футболната федерация на Саудитска Арабия Адел Езат.

Разгромната загуба от Русия е втората най-тежка за Саудитска Арабия на международни финали след провалянето с 0:8 против Германия през 2002 година Тимът, воден от Хуан Антонио Пици, позволи груби неточности в отбрана, а изявите на вратаря Ал Муаюф допълниха кошмарната вечер на саудитците. Отборът приключи дуела без прецизен удар, макар че владееше топката в 60% от времето.

В идващия си мач Саудитска Арабия ще се изправи против Уругвай в сряда на стадиона в Ростов на Дон.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (198)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР