Футболистите в Италия получиха забрана да носят 88-и номер на

...
Футболистите в Италия получиха забрана да носят 88-и номер на
Коментари Харесай

Италия забрани номер 88 на футболните фланелки в борбата срещу антисемитизма

Футболистите в Италия получиха възбрана да носят 88-и номер на гърба на фланелките като част от антисемитска самодейност, координирана от локалното държавно управление и футболната федерация (ФИГК).


Вътрешният и състезателен министри на страната, както и координаторът в битката с антисемитизма, подписаха съглашение с шефа на ФИГК Габриеле Гравина в борбата против явлението по италианските игрища. Според него, мачове могат да бъдат прекъсвани „ при демонстрация на антисемитски викания или държание “.

Номер 88 е отпратка към слогана на Нацистка Германия „ Слава на Хитлер “, като буквата „ h ” е осмата в писмеността. Един последовател на Лацио бе сниман да носи имитация с името „ Хитлерсон “ и 88-и номер на гърба по време на локалното дерби с Рома през март. Той е немски ентусиаст и един от трима, които отнесоха доживотни забрани от навестяване на срещи на Лацио. Дербито бе помрачено и от всеобщи антисемитски викания от почитатели на „ орлите “.

Двама играчи от Серия А – полузащитникът на Аталанта Марио Пашалич и Тома Башич от Лацио – и двамата хърватски национали, носеха фланелки с номер 88 през миналия сезон. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР