Футболистите от отборите от Висшата лига ще играят в първия

...
Футболистите от отборите от Висшата лига ще играят в първия
Коментари Харесай

В Англия ще играят с фланелки с надпис Животът на чернокожите има значение

Футболистите от тимовете от Висшата лига ще играят в първия кръг след рестартирането на сезона с екипи с надпис " Black Lives Matter " ( " Животът на чернокожите има значение " ), вместо с семействата на гърба си, оповестяват от пресслужбата на Английската лига.

По-рано клубовете от Висшата лига се оповестиха за самодейност да се направи този надпис върху фланелките на играчите, който беше подсилен от управлението на лигата. Висшата лига утвърди и желанието на футболистите да коленичат преди или по време на мачове в памет на чернокожия Джордж Флойд, който беше погубен по време на арест в Минеаполис.

#BlackLivesMatter #PlayersTogether pic.twitter.com/aFXNw9eIVF
— Jordan Henderson (@JHenderson) June 12, 2020
" Ние, играчите, се сплотяваме с единствената цел да изкореним расовите предубеждения, където и да съществуват, с цел да създадем световно общество на почитание и равни благоприятни условия за всички, без значение от техния цвят или религия. Този знак е знак за единение на всички играчи, чиновници, клубове и публични лица във Висшата лига ", се споделя в изказване на футболистите.

Футболистите ще играят с този екип в първите 12 мача във Висшата лига след рестарта, в това число и две отсрочени срещи на 17 юни, както и в 10 мача от 23-ия кръг. Също по този начин до края на сезона на екипите на играчите ще стои логото на " Black Lives Matter " и знак, отдаден на здравната система във Англия в символ на признателност за работата по време на пандемията от ковид.

Първенството на Англия беше спряно на 13 март и ще се възобнови на 17 юни.

Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР