Футболисти ветерани от Асеновград се обединяват в благородна кауза. Две

Футболисти ветерани от Асеновград се обединяват в благородна кауза. Две ...

Футболисти ветерани се обединяват в помощ на Лиза от Асеновград.

Футболисти ветерани от Асеновград се обединяват в благородна кауза. Две футболни събития ще събират средства за терапията на асеновградчанката Лизавета Иванова, страдаща от "Множествена склероза". Първата инициатива ще се проведе още утре (10.05.19 г.) на стадион "Шипка" в Асеновград.
Двама от бившите футболисти на ФК "Асеновец" - Никола Москов и Георги Трендафилов - са решили да отбележат своя 65-ти рожден ден именно с благотворителна кауза в подкрепа на Лиза, която е дъщеря на техен колега. Футболната ветеранска среща между отборите на "Асеновец" и "Левски"-София ще стартира точно в 16:30 ч. Дарения за момичето могат да бъдат оставени през цялото време на мача в специално подготвените за целта кутии.
Още едно събитие в подкрепа на Лизавета Иванова ще се състои на 19.05.19 г. на изкуствените игрища, разположени на територията на стадион "Шипка" в Асеновград. На това събитие също ще бъдат поставени кутии за дарение. Организиран ще бъде турнир по футбол, в който може да се запише всеки тим, независимо дали е съставен от аматьори, или професионалисти. В каузата се включва и община Асеновград, която е осигурила награден фонд от над 500 лева, които ще бъдат дарени за Лиза. 50 лева е размерът на общата такса за участие на отбор, като събраните средства отново ще бъдат предоставени в помощ на нуждаещата се от лечение асеновградчака.
Към момента състоянието на момичето се поддържа на добро ниво. Скоро ще й бъде направена осмата вливка, след която семейството има само месец и половина, за да събере 9 000 долара и за деветата процедура, като сумата е стойността единствено на самата процедура и в нея не са включени никакви други разходи, като пътни, болничен престой, медикаменти и други.

Източник: actualno.com