Футболисти и треньори от испанската Ла Лига се оплакаха публично

...
Футболисти и треньори от испанската Ла Лига се оплакаха публично
Коментари Харесай

В Испания се оплакват от нововъведения в Ла Лига

Футболисти и треньори от испанската Ла Лига се оплакаха обществено от измененията в шампионата.

" Играчите имат много суеверия, които не желаят да излизат нескрито. На мен също не ми харесва, не се усещам комфортно. Съблекалнята беше нашият персонален свят, а в този момент някой нахлува в него ", съобщи вратарят на Атлетик Билбао Унай Симон пред испанското издание Relevo във връзка скорошните промени в телевизионното лъчение на срещите от Ла Лига и разрешението да бъдат допускани камери в съблекалните на тимовете.

" Винаги съм приемал съблекалнята като нещо персонално и тя е тъкмо такава за нас. Когато излизаш за мач, се нуждаеш от ритуалите си, концентрацията си и хората, с които се чувстваш комфортно. Сега това не ми харесва и не се усещам добре, че някой се намесва в нашия заветен миг ", продължи Симон.

Най-голям интерес привлякоха фрагментите, в които се вижда по какъв начин съставът на Атлетик Билбао се моли преди мача с Реал Мадрид в събота. Ла Лига подтиква клубовете с финансови доходи за увеличението на телевизионното покритие и достъпа до играчите.

Старши треньорът на Майорка Хавиер Агире също не скри недоволството си от нововъведенията.

" Преди нашият образец беше Висшата лига, а в този момент наподобява желаеме да вършим нещо, което вършат в демонстративните аматьорски лиги ", съобщи Агире, визирайки надпреварата, проведено от Жерар Пике.

" Сега всичко коства пари, само че други неща да бъдат приоритизирани ", добави той.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР