Футболистът на ЦСКА - София Джонатан Линдсет гостува в предаването

...
Футболистът на ЦСКА - София Джонатан Линдсет гостува в предаването
Коментари Харесай

Линдсет: Бих искал да има повече комуникация с реферите, феновете ме окуражават

Футболистът на ЦСКА - София Джонатан Линдсет гостува в предаването „ Код Спорт “ по RING. Норвежецът бързо се приспособява в състава на Саша Илич и е окуражен да извърши фантазията си да играе в групите на един от евротурнирите още през идващия сезон. Предлагаме акценти от изявлението с Линдсет:
 ЦСКА - София громи и оглави efbet Лига ЦСКА - София громи и оглави efbet Лига
- Как решихте да изберете тъкмо ЦСКА?

- ЦСКА е клуб със ужасно богата история. Това е клуб представял българската войска. И по тази причина доста се веселя да играя на стадион " Българска войска ", пред тези страхотни почитатели, които постоянно са шумни и ни поддържат от самото начало. Те най-много ме окуражават да изляза с алената фланелка и да играя допустимо най-добре. А това, повярвайте е доста, доста значимо за един футболист.

- ЦСКА загуби от двата огромни противника за купата " Лудогорец " и " Левски ". Как това ще повлияе в борбата за купата?

- Разбира се, това са основни мачове. Те могат да решат развоя на състезание в неговия край. И в двата случая играехме като посетители. Ще забележим какво обаче ще се случи, когато ние сме домакини. Нека се изправят против нашата Армия и тогава ще забележим. Нищо още не е решено, тъй като съм сигурен, че тогава ще е друго.

- ЦСКА игра едва против " Левски ", само че мощно против " Лудогорец ". Защо имаше такава огромна разлика в представянето ви?

- Не знам. " Левски " беше доста добре квалифициран за дуела с нас. Треньорът им избра точната за момента тактичност. За другия конфликт знаехме, че ще се надигнем също против мощен отбор – този на " Лудогорец ". Но тогава пък ние с нашата тактичност показахме, че можем да сме мощни против мощните. Така че, мисля, че нашият треньор се оправи доста добре в този мач. Но нямахме късмет.

- В България има доста рецензии против ВАР. Мислите ли, че са уместни?

- Не знам по какъв начин тъкмо се употребява ВАР в България. Можем да приказваме за последния мач против " Лудогорец ". Имахме две обстановки за дузпа - една за игра с ръка и една, в която Шагоян беше блъснат. Не мога да схвана за какво ВАР не се намеси. Може би решенията са били верни, може би не. Но аз не видях връзка сред ВАР и съдиите. Нещо повече - изобщо не съм сигурен дали го използваха.

- Каква е разликата сред арбитрите в България и Норвегия?

- В Норвегия няма ВАР. Поне към момента. В Норвегия можеш доста повече да приказваш със съдиите. Има разговор по време на мача. Ако в България това се случи, съвсем постоянно незабавно ти демонстрират картон. И действително няма смисъл да го правиш.

- Какво не харесвате в българския футбол?

- Точно това. За мен разговорът сред футболист и рефер е положително нещо. Ако съдията сбърка, би трябвало да може да го одобри. Ако аз сбъркам паса, би трябвало да го приема. Така че бих желал да имам тази връзка с реферите.

- Мислите ли, че ЦСКА може да реализира най-голямата цел - да стане първенец?

- Със сигурност ще бъдем в борбата за купата. Ще се борим до края. Да, загубихме от " Левски " и от " Лудогорец ". Но това са единствено двете ни загуби през сезона. Имаме по още един мач с тях и ще се борим да ги спечелим.

 
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР